Meer dan 30.000 euro noodsteun voor zusterstad

Het gemeentebestuur van Brasschaat en haar inwoners en de gemeente Kapellen schenken meer dan 30 000 euro noodsteun aan Duitse zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler. Daarnaast biedt ook het verbroederingscomité financiële steun aan.

“Met deze financiële bijdrage hopen we onze zusterstad een hart onder de riem te kunnen steken en hopen we dat ze ondertussen de wederopbouw succesvol hebben aangevat”, aldus waarnemend burgemeester Philip Cools.

Tijdens de afgelopen zomer trof een storm onze zusterstad met de nodige overstromingen en wateroverlast tot gevolg. Er was veel schade aan historische gebouwen, bruggen waren ingestort en er waren helaas talloze slachtoffers. Meteen zette onze gemeente de nodige acties op touw om hen financieel te ondersteunen. En ook onze inwoners tastten in hun geldbuidel om steun te bieden.

Het gemeentebestuur voorziet 25.000 euro aan noodsteun. Onze inwoners zamelden samen bijna 5.000 euro in en de gemeente Kapellen bood 2.500 euro aan. Op zaterdag 9 oktober trokken waarnemend burgemeester Philip Cools, schepen voor de Verbroedering Adinda Van Gerven en Carina Verster van het Verbroederingscomité naar Bad Neuenahr-Ahrweiler om daar symbolisch de cheque van ruim 30.000 euro te overhandigen.

“Het vele leed hier in Wallonië en de dramatische nacht in Bad Neuenahr – Ahrweiler hebben vele Brasschatenaren diep in hun hart geraakt. Daarom is verbroederen ook steunen!
Een welgemeende dank aan iedere burger die op één of andere wijze zijn steentje bijdraagt in de wederopbouw van onze zusterstad aan de Ahr”, aldus schepen van het Verbroederingscomité Adinda Van Gerven.


Comments are closed.