N8 van Brasschaat

Het was eindelijk weer koers op en rond de Bredabaan. Met een jaar uitstel stond afgelopen dinsdag de 3e N8 van Brasschaat op het programma. Het wielerfeest werd geopend door de Brasschaatse schooljeugd. Zij reden met z’n allen 2 toertjes over de verkeersvrije omloop.

Als voorgerecht op de hoofdschotel, de N8, werd voor de betere amateurs het Kampioenschap van Brasschaat georganiseerd. Na 10 ronden keiharde koers klopte Jasper Van Cant, Stefan Van Aalst in een millimetersprint. Sander de Vet werd 3e

De competitie in de N8, waarvoor de organisatie een mooi deelnemersveld met bekende namen bijeen had gebracht, bestond uit 3 onderdelen. Een tijdrit over 1 ronde, een puntenkoers en een criterium. In elk onderdeel waren punten te verdienen en de renner die na de 3 proeven de meeste punten had verzameld, mocht zich winnaar van de N8 noemen. Thibau Nys schreef de opener, de tijdrit, op zijn naam. Michael Van Staeyen was de beste in de puntenkoers en Daan Soete wist het afsluitende criterium te winnen.

Daan Soete had onderweg ook voldoende punten verzameld om de N8 van Brasschaat winnend af te sluiten voor 2-voudig N8 van Brasschaat-winnaar Dries De Bondt en Thomas Sprengers.

Brasschaat zal de komende jaren telkens gastheer zijn voor een Belgisch kampioenschap. In 2022 staat het BK voor nieuwelingen op het programma om zo jaarlijks een stapje hoger te zetten met als apotheose het BK voor dames en heren elite in 2026.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.