Na de otter, de boommarter – Nieuwe website van GroenRand

GroenRand kiest de boommarter als nieuw symbool voor haar aloude streefdoel: met de Antitankgracht als blauwgroene ruggengraat, de verschillende waardevolle bos- en natuurgebieden in de Voorkempen met elkaar verbinden.

Een nieuwe website zet de boommarter in de kijker.
Natuurverbindingen en -ontsnippering zijn essentieel om flora en fauna tegen uitsterven te behoeden. De Antitankgracht, een lange unieke strook natuur, strekt zich als een groen parelsnoer uit van Stabroek tot aan het Albertkanaal in Oelegem. De daar omheen liggende losse stukken bos en natuur via de Antitankgracht met elkaar verbinden: dat is waar de natuurvereniging GroenRand al sedert 2017 voor ijvert. Een werk van lange adem, waarbij GroenRand een beroep doet op vrijwilligers, diverse organisaties en overheidsinstanties. Sensibilisering is hierbij belangrijk om iedereen mee te krijgen.

2021 is het “Jaar van de Otter”, zowel in België als in Nederland. Dat was geen toeval: de Vlaamse overheid en diverse organisaties spannen zich al enige tijd in voor een soortenbeschermingsprogramma voor de otter, met ingrepen rond natuurverbinding en waterkwaliteit.

Weldra nieuwe website, nieuw symbool: de boommarter
GroenRand kondigt met enige fierheid haar nieuwe website (https://boommarter2022.weebly.com) aan, een nieuw sensibilisatieinstrument. En tegelijk sluit GroenRand de periode met de Olga de Otter af, om nu de boommarter in de kijker te zetten: een andere diersoort die terug is van weggeweest. Na de otter in 2021 komt er ook in 2022 een ‘tentoonstelling’, maar die reist dit keer naar uw huiskamer: inderdaad zal een nieuwe website nu het verhaal vertellen van de boommarters. Op de nieuwe website kom je dus tegelijk alles te weten te komen over de doelstellingen van GroenRand én over de handel en wandel van de boommarter, met prachtige foto’s van Karel De Blick. Schrijver en grafisch tekenaar Rodrik Steverlynck stond in voor de getekende marter als header en is tevens webmaster.

Boomarter in werkingsgebied GroenRand
Goed nieuws: in de bossen binnen het werkingsgebied van GroenRand en het Grenspark duikt de boommarter stilaan meer en meer op. Dat leren we uit de waarnemingen van wildcamera’s en de tellingen van de verkeersslachtoffers.

Comments are closed.