OLO plant een bos

De afgelopen maanden werd op het hoofdomein van OLO vzw in Brasschaat het oude gebouw voor dagondersteuning afgebroken. Dit stuk grond is nu vrijgemaakt en wordt terug gegeven aan de natuur, met de aanplant van 500 inheemse eiken en beuken.

De aanplant gaat symbolisch van start op maandag 9 maart. De 230 leerlingen van de buitengewone basisschool TRIOLO mochten allemaal hun ‘eigen’ boompje planten. Ook volwassen cliënten van het centrum voor dagondersteuning en een aantal kinderen en jongeren uit de leefgroepen waren aanwezig om hun boom te planten. Aan elke boom is een lint gehangen met de naam van de planter. Zo wordt we een mooi bos met gepersonaliseerde bomen gecreëerd.

Belangrijk voor OLO als organisatie is dat ze hiermee weer een nieuwe stap zetten in hun duurzaamheidsbeleid. Als grote speler in de welzijnssector neemt OLO ook hierin verantwoordelijkheid. Zo worden er dit jaar nog extra zonnepanelen voorzien, breiden ze het elektrisch wagenpark uit en werken ze verder aan het vernieuwd afvalbeleid.

Comments are closed.