Ondernemersweek PREO-beurs KTA

Van 6 t/m 10 maart organiseerde het KTA Brasschaat de jaarlijkse ondernemersbeurs. Werken rond ondernemerschap door het organiseren van bedrijfsbezoeken, spellendag, gastprekers, enz.


Als ambassadeurschool voor ondernemend onderwijs inspireert en stimuleert KTA Brasschaat de leerlingen om op deze manier hun eigen competenties te ontdekken. Een prachtig initiatief van de vakgroep Toegepaste Economie die garant staat voor een super organisatie.


Dit alles onder het goedkeurend oog van coördinator Studiegebied Handel Peter de Hoon: “Deze ondernemersbeurs is al aan de negende editie toe. Ooit via een externe organisatie gestart en daarna heeft het KTA dit zelf in handen genomen. De bedoeling is dat de leerlingen behalve hout, metaal en bvb verzorging nog vele andere factoren leren kennen. Bedrijfsbeheer is de basis van een eigen onderneming. Het programma is dus heel breed. Ook wordt er door de leerlingenraad 1 keer per jaar extra initiatief genomen: dj’s, zangers en groepen worden uitgenodigd. Ook dit is een vorm van ondernemen, het organiseren van een festival, prijsoffertes aanvragen enz. De deelnemers aan deze ondernemersweek werken volledig uit eigen initiatief: brainstormen, het uitwerken van het idee en het dan op de markt brengen. Een bescheiden ondernemersplan opbouwen”.


Het was dan ook een PREO-beurs die op veel belangstelling kon rekenen. Hopelijk een “prikkel” voor bezoekende leerlingen die binnenkort een onderneming willen starten met vooral veel creativiteit. Pluim op het palmares: Prijs Vlajo Ambassadeurschool 2015.

Comments are closed.