Oogstfeest Kinderboerderij Mikerf

Zondag 25 september ging het oogstfeest van Kinderboerderij Mikerf eindelijk opnieuw door. Mede dankzij een beetje geluk met het weer heerste er een gezellige drukte op het erf. Terwijl de kinderen zich konden uitleven op de strobalentoren of onder de spelletjestent, kochten de volwassenen duchtig de groentestand van de boerderij leeg. Gevuld met verschillende soorten appels, pompoen, aardappelen, zonnebloempitten, courgettes, wortelen en meer, die de voorbije dagen uit de moestuin of boomgaard waren gehaald.

Onder de sfeervolle begeleiding van een live-bandje, werd er ook langs alle aanwezige standjes geschuifeld. Prachtige ambachten met glas-in-lood, macramé en houtbewerking stonden naast de imkers van IFANG, de Brasschaatse natuurgidsen en het standje van Natuurpunt waar alle plaatselijke beestjes en kruipers bewonderd konden worden. Ook Velt, die mee de moestuin van de boerderij onderhouden, konden natuurlijk niet ontbreken en voorzagen iedereen van leuke informatie. Afgaand op de blije gezichten die likkend aan een lekker hoeve-ijsje en met een zak vol groentjes en vers brood uit de houtoven terug naar huis gingen, kan er weer van een heerlijk geslaagde editie gesproken worden.

Zin om ook eens langs te komen, schrijf dan zeker 11 november in je agenda, want dan gaat het St-Maartenfeest door op Mikerf.

Comments are closed.