Opening Inclusief Eethuis Pure Pauze

Vrijdag 30 maart werd de “Pure Pauze” officieel geopend. Het is een inclusief eethuis gevestigd in de vroegere Rozenhoeve (Frilinglei 1). Het team bestaat uit mensen met en zonder een beperking. Van dinsdag t/m zaterdag worden er gezonde lunches, koffie, gebak en nog veel meer geserveerd.

Volgens Jan Jambon is de Rozenhoeve vooral bekend als een antiekzaak in het verleden, “daarna werden er tal van gemeentediensten in gehuisvest en nu een totaal nieuwe invulling: horeca. Uit ervaring weet ik dat mensen soms tegen iets zijn maar als ze dan beter kennis maken met het project kan dit op veel begrip rekenen. Het is fantastisch dat mensen met een beperking de kans krijgen hun talenten te tonen. Het is een beetje vergelijkbaar met het project van Perron Noord, ook hier gaat het om sociale economie. Brasschaat neemt hier zeker het voortouw. Het is geen concurrentie met de bestaande horeca, de invulling is totaal anders maar elke kleine concurrentie houdt iedereen ook scherp, hopelijk wordt dit een succes”.

Ingrid Martens (Directeur Dagondersteuning OLO vzw): “onze organisatie OLO vzw heeft dit pand (Rozenhoeve) gekocht en een aparte CVBA opgericht met als titel Pure Pauze om hier een inclusief eethuis op te starten. We hebben een gedeelte van de bestaande Rozenhoeve verbouwd waar onze mensen met en zonder beperking onze zaak zullen uitbaten. Elke maandag krijgen zij een professionele koksopleiding in PIVA en van dinsdag tot en met zaterdag zullen de klanten hier bediend worden. We bieden een kleine kaart aan met vers bereide recepten gaande van soepen, quiches, boterhammen enz. De naam Pure Pauze betekent dat we puur en echte mensen zijn en dat we puur en echt vers eten willen brengen. Pauze betekent dat iedereen even kan genieten van een rustig moment”.

Maarten zal vanaf 4 april één van de vaste waarden zijn: “Mijn drijfveer is vooral samen met mijn collega’s iedereen een hart onder de riem steken en de gasten te verwelkomen. Zelf ben ik met een beperking geboren maar we gaan de klanten een service geven zoals ze verwachten. Deze horecazaak is echt iets speciaals. Als je hier komt lunchen kan je echt ervaren dat wij laten zien wat we waard zijn in zaal en keuken. Het is echt de bedoeling dat we laten zien dat we ook kunnen meedraaien in de maatschappij”.

Alle info openingsuren en menu: www.purepauze.be

Comments are closed.