Opening vrijwilligerspunt in het gemeentehuis

vlnr: Schepen Karina Hans, Burgemeester Jan Jambon, Lies Jambon (VONAK), Greet Loos (Kinderopvang Loket), Algemeen Directeur Brasschaat Ward Schevernels, Karin De Moor (FOD Sociale Zekerheid), Nick Tax (Bureau Belgische Zaken) & Jef Bluekens (VDAB).

Nu iedereen is geïnstalleerd in het nieuwe gemeentehuis aan de Verhoevenlei, gaat het gemeentebestuur in het atrium ruimte voorzien voor externe partners. Het gaat over een vijftal instanties. Bedoeling is dat de Brasschatenaar niet meer naar Antwerpen hoeft, maar nu ook in Brasschaat terecht kan voor verschillende federale of Vlaamse diensten.

Zo zal de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) elke maandag zitdag houden in het atrium. Ook de FOD Sociale Zaken zal één keer maand haar intrek nemen in het atrium van het gemeentehuis. De federale pensioendienst is te raadplegen elke tweede maandag van de oneven maanden van 9u tot 11u. De FOD Sociale Zekerheid is er elke derde dinsdag van de maand van 10u tot 12u. Er is ook aan de Nederbelgen gedacht. Voor hen is het Bureau voor Belgische Zaken uit Nederland tweemaandelijks aanwezig.

VONAK is elke donderdag tussen 13u en 17u te bereiken. VONAK staat voor Vrijwilligers Organisatie Noord Antwerpen en Kempen. Deze organisatie is het centraal aanspreekpunt voor al wie met vrijwilligerswerk in aanraking komt. Er zijn in de gemeente Brasschaat niet minder dan 1953 vrijwilligers aan het werk. 1239 daarvan wonen effectief in de parkgemeente. Dat is bijzonder veel.
Daar waar zij nu nog vaak in één bepaalde sector actief waren, wil men een centrale van vrijwilligers creëren waaruit alle sectoren kunnen rekruteren.

Lies Jambon, dochter van burgemeester Jan Jambon, zal dit vrijwilligerswerk in de kijker zetten. Zij wordt met andere woorden de brugfiguur tussen de vrijwilliger en de organisatie die op vrijwilligers een beroep wil doen.

In het atrium komt later ook een infopunt van Het Huis van het Kind. Het gemeentebestuur denkt er ook over na een kinderopvang te voorzien in de Coppens-site en in het scholencomplex Kaart dat nog wordt gebouwd in de gelijknamige wijk.

De juiste tijdstippen van de zitdagen worden zeer binnenkort gepubliceerd.
U kan ze raadplegen via www.brasschaat.be.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.