Philip Durot viert 100ste verjaardag

Brasschatenaar Philip Durot werd begin dit jaar 100. Hij is geboren op 2 januari 1920. Het gemeentebestuur maakt er al jaren een gewoonte van om met een delegatie een geschenkje af te geven aan de nieuwe eeuweling. Dat gebeurde deze keer in het Kapelse restaurant Entrez waar Philip een vaste klant is. “Ik ga daar elke zondagavond eten”, zegt Philip die in Antwerpen is geboren. “Ik heb mijn legerdienst gedaan in Brasschaat en in 1984 ben ik hier komen wonen. Mijn vrouw is drie jaar geleden overleden. Ik heb twee zonen, één woont hier achter de hoek”, vertelt Philip.

De man heeft zijn leven doorgebracht in de scheepvaart. Hij had zes boten, een van zijn zonen heeft de zaak overgenomen. “Ik heb veel gereisd. Ik ging graag naar India, ik ben ook in Japan en Korea geweest. Nu vul ik mijn dagen onder meer met het leren van Italiaans. Ik luister ook graag naar de radio en naar muziek. Tsjaikovski is mijn favoriete componist. Verder heb ik 32 jaar gezeild, maar mijn vrouw vond dat niet zo plezant”, zo vervolgt Philip.

De 100-jarige stelt het nog zeer goed. “Ik ben heel tevreden. Ik heb hier altijd zeer graag gewoond, mijn vrouw vond het hier ook altijd zeer aangenaam wonen. Ik heb ook felicitaties gekregen van de koning en de koningin”, aldus nog Philip.

Vroeger werd een 60-jarige als oud beschouwd. Voor sommige 100-jarigen gaat dat nu al niet meer op. Philippe Durot is zo iemand. Brasschaat telt op dit ogenblik 37.840 inwoners. Het aandeel van de 80-plussers daarin bedraagt 7 procent. Als we naar de 65-plussers kijken, dan komen we aan 23,1 procent. In de parkgemeente wonen in totaal 3625 vreemdelingen. De grootste groep daarvan zijn nog altijd de Nederlanders. Zij zijn met 1980.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.