Rode Kruis Brasschaat zoekt helpende handen

Onze vrijwilligers zetten zich in bij verschillende disciplines binnen de afdeling: Vorming – Hulpdienst – Bloedinzamelingen – Uitleendienst – en Zorgbib in Klina. We zijn een actieve en bruisende afdeling die dit ook wil blijven.

Daarom zoeken we mensen die deel willen uitmaken van onze groep vrijwilligers.
Onze Zorgbib zoekt nog vrijwilligers om in AZ Klina boeken uit te lenen, een luisterend oor te bieden en desgewenst een gesprekje te voeren met patiënten. De boekenbedeling wordt in teamverband 2 maal per week gedaan door Rode Kruis-vrijwilligers, met oog en oor voor zieke mensen. Er is een gevarieerd aanbod boeken: zowel fictie, alsook non-fictie. Op de afdeling pediatrie is er een mooie keuze aan kinderboeken voor alle leeftijden. Al onze vrijwilligers maken ook tijd voor een praatje met de patiënten wanneer deze het zelf wensen. Gezien het verplegend personeel hier niet steeds toe in de mogelijkheid is, draagt dit toch bij tot de sociale taak die we als Rode Kruis-vrijwilliger hebben en wordt het ook terdege geapprecieerd. Ze worden hierdoor graag gezien en dit geeft aan onze mensen dan ook wederom een goed gevoel van voldoening.

De hulpdienst staat met zijn 25 hulpverleners altijd klaar om te helpen op evenementen maar staan ook paraat om mensen te helpen in calamiteiten. Zo zag u ons op voetbaltornooien, Brasschaat klassiek, het Belgisch kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen en vele andere evenementen in en rond Brasschaat. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening op maat van ieder evenement.

Wij zoeken mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger, ze krijgen hiervoor de gepaste opleidingen, maar ook worden ze begeleid door onze eigen vrijwilligers. Ons eigen vormingsteam zorgt dat je de eerste stappen zet binnen de afdeling. Een nieuwe opleiding start in het eerste kwartaal van 2023. Meer info krijg je via [email protected].

Voel jij je geroepen om je op te geven als vrijwilliger voor Zorgbib of Hulpdienst of een andere discipline, aarzel niet om je te laten horen; Verantwoordelijke Communicatie en Werving Etienne Blomme Gsm: 0479 98 11 62 of mail: [email protected].


Comments are closed.