Sinterklaas bezoekt Brasschaat

Beste kinderen van de gemeente Brasschaat,

tot u spreekt Sinterklaas. Neem een kleurpotlood of stift en ren naar jullie kalender. Zoek snel de maand november en kleur dag 20 in met jouw lievelingskleur. Die dag kom ik op bezoek in Brasschaat en LET OP: het wordt niet zomaar een bezoek! Vorig jaar kon ik jullie helaas niet persoonlijk ontmoeten. Daarom heb ik besloten om dit jaar een hele dag voor jullie uit te trekken!

Tussen 11 uur en 12 uur ga ik op bezoek in het winkelcentrum Donk Patio.
Om 12.30 uur ben ik te gast bij tennisclub ‘t Park.
Niet om te tennissen natuurlijk!
Rond de middag mag ik dineren met de kinderburgemeester. Ik zou het liefst dunne worstjes eten want die zijn in Spanje moeilijk te vinden.
Om 14.30 uur rij ik in een mooie stoet naar het kasteel van Brasschaat.
Het schijnt nog groter te zijn dan mijn kasteel.
Tussen 16 uur en 18 uur deel ik daar cadeautjes uit en neem ik jullie brieven in ontvangst.

Loop zeker niet weg want ik heb nog belangrijk nieuws! Ik heb Brasschaat uitgekozen om een nagelnieuwe uitvinding te testen. Hoofdcontrolepiet en professor De Wijze (van de sinternationale univesiteit) hebben een braafmeter bedacht. Het is een wonderlijke machine waarmee ik nog beter kan kijken of en hoe braaf jullie zijn geweest. Ik heb met de burgemeester een afspraak gemaakt. Als ik alleen maar brave kinderen ontmoet mag Brasschaat voor één dag BRAAFSCHAAT heten! Braafschaat, ik vind het een geweldige naam.

Oh ja, poetsen jullie zeker nog jullie schoenen? Dit jaar komt schoenpiet mee en hij is erg nauwkeurig! En spuit er misschien ook een lekker geurtje in want hij heeft een gevoelige neus.

Ik moet dringend terug aan het werk, maar ik heb het idee dat ik iets ben vegeten. Hmmm… ja, ik weet het weer… maken jullie een mooie tekening voor mij? Je kan er zelfs een geweldig treinritje mee winnen. Niet naar de zee of de Ardennen natuurlijk, wel een rit door de gemeente Brasschaat. Steek je tekening voor 16 november in de bus van het gemeentehuis. Vergeet natuurlijk niet je naam en adres te vermelden zodat ik de winnaars kan terugvinden. Wie weet rijden jullie dan mee met de trein in mijn stoet.

Ik moet nu echt afscheid nemen want het is ontzettend druk. Vandaag moeten alle cadeautjes die beginnen met de letter ‘P’ ingepakt zijn. Hopelijk mag ik jullie allemaal op 20 november ontmoeten. Ik heb er ontzettend veel zin in. Hopelijk jullie ook!

P.S.: zeg tegen jullie mama’s en papa’s dat er aan het Kasteel van Brasschaat ook het één en ander te beleven valt wat de grote mensen leuk gaan vinden!

Sinterklaas

Win een ritje op de Sinterklaastrein

Download de tekening door er op te klikken, druk ze af en kleur deze mooi in. Bezorg de ingekleurde tekening voor 16 november bij de deelnemende winkels, het gemeentehuis of via [email protected] én maak kans op een rit met het treintje in de Sint-stoet op zaterdag 20 november.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.