Toch Mariaburgse Feesten 2020 met een Corona(proof) editie

In september zouden we zoals steeds de Mariaburgse Feesten organiseren op het Van de Weyngaertplein, maar helaas beslist een virus daar nu anders over. Toch willen we de feestvreugde niet helemaal in duigen laten vallen en daarom werkte de ploeg aan een alternatief. Hierdoor kunnen we opnieuw een goedgevuld programma aanbieden.

Vrijdag 25 september 2020
Op vrijdagavond houden we een quiz van 20 tot 23 uur. Dit keer niet in Elcks Thuys, maar vanuit de Koekjesfabriek in Merksem. Tom De Rydt brengt de quizvragen live tot in de woonkamer. Het hele team zit bij iemand thuis voor een computer waarop de quiz kan gevolgd worden. Er is in deze editie geen beperking op het aantal ploegen. Antwoorden worden onmiddellijk doorgestuurd, met daarop onmiddellijke feedback en op het einde een prijsuitreiking. Uiteraard worden de nodige anti-vals-speel-maatregelen voorzien.

Zondag 27 september 2020
Het ontbijt wordt door de Scouts Mariaburg aan huis geleverd. Bij mooi weer is het de bedoeling om bubbels te maken op straat en daar te ontbijten, dit om toch enigszins wat sfeer te maken zoals op het plein.

De Mariaburgse verenigingen werken dit jaar in hun natuurlijke habitat. Door middel van een wandeling langs de verschillende clublokalen worden kinderen geëntertaind met de doe-mee-kaart. Het startpunt zal gelegen zijn op het Van de Weyngaertplein waar bij de stand van Scouts Mariaburg de doe-mee-kaart kan aangeschaft worden.

Iedereen die wil kan een mini-rommelmarkt oprichten in de eigen garage of op de eigen oprit. Via deze oproep wordt een waardig alternatief aangeboden voor de traditionele rommelmarkt. Inschrijven is niet nodig, betalen is niet nodig, maar iedereen is wel zelf verantwoordelijk voor eventuele ongemakken. Wijkwerking Mariaburg VZW is hier geen organisator.

De optredens worden dit jaar tot bij de Mariaburger gebracht. Doorheen de dag zullen mobiele podia rondrijden doorheen de wijk Ekeren en Brasschaat en halt houden op vooraf bepaalde stops. Daar kan genoten worden van een kort maar krachtig optreden samen met de buren. Om massabijeenkomsten uit te sluiten is het zeker niet de bedoeling om de mobiele podia te volgen naar hun volgende stop. Kies een locatie het dichtst gelegen bij de woonplaats en keer na het optreden terug naar huis.
Inschrijvingen en verdere informatie

Voor inschrijvingen quiz, ontbijt en het kennen van stopplaatsen en deelnemers van de mobile podia kijk kan men terecht op onze site mariaburg.be/mariaburgse_feesten/mariaburgse-feesten-coronaproofeditie. Ook alle verdere informatie over deze speciale editie 2020 Mariaburgse Feesten is hier terug te vinden.
Coronatijden vraagt nu éénmaal een andere aanpak, maar hopelijk kan toch iedere Mariaburger ook zo toch nog wat plezier beleven van het laatste traditionele weekend van september met deze aangeboden Corona(proof) editie.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.