Eerste opendeurdag OLO-Rotonde vzw belooft heuse feestdag te worden

Op zondag 8 mei 2022 organiseert OLO-Rotonde vzw hun eerste opendeurdag om de recente fusie in de kijker te zetten. De activiteiten strekken zich uit over maar liefst 3 locaties in Brasschaat en Kapellen. Iedereen, van cliënten tot medewerkers tot geïnteresseerden, is welkom. Gezelligheid en inclusiviteit staan centraal. De school Triolo, gevestigd op hetzelfde domein als de hoofdzetel, zet tevens zijn deuren open! De opendeurdag start om 13u en tot 18u staan de medewerkers en vrijwilligers van OLO-Rotonde vzw, en dus ook de school Triolo, klaar om bezoekers de verschillende werkingen van de organisatie te laten ontdekken. Naast diverse leuke activiteiten, voorziet de zorgorganisatie ook de mogelijkheid meer te weten te komen over de positieve gevolgen van de fusie tussen OLO vzw en Rotonde vzw.

Waaier aan activiteiten
De vzw voorziet niet enkel een hapje en een drankje, maar ook tal van activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Zo organiseren ze een fotozoektocht, fietstocht en rondleidingen. Daarnaast zal er kinderanimatie aanwezig zijn, net als leuke optredens met muziek en meer. Volgens Mieke Vanassche, communicatieverantwoordelijke bij OLO-Rotonde vzw, belooft het alvast een ware feestdag te worden, zowel voor de bezoekers als voor de vzw. “We kijken er enorm naar uit om op een gezellige en sfeervolle manier samen te komen. Dat terwijl de bezoekers kunnen ontdekken op welke manieren wij samenwerken met kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen met een bepaalde ondersteuningsnood.” Dat kan op 3 locaties, namelijk op de hoofdzetel (Miksebaan 264 B, Brasschaat), het Sterrenhuis (Augustijnlei 78, Brasschaat) en Meander (Holleweg 43, Kapellen).

Krachten optimaal bundelen
Centraal op de opendeurdag staat de recente fusie tussen zorgorganisaties OLO vzw en Rotonde vzw. We kunnen spreken van een gouden combinatie, aangezien beide organisaties al voor de fusie uitgingen van een gelijklopende missie en visie, die nu in kracht worden bijgezet. Samen nemen ze een sterkere positie in in het Vlaams welzijnslandschap. Door hun krachten te bundelen, willen de organisaties de wachttijden in de zorgsector helpen oplossen. Daarnaast betekent de fusie ook meer werkzekerheid, meer investeringskracht en zeker ook meer mogelijkheden voor de cliënten van de zorgorganisaties.

Inclusieve samenleving en zorg op maat
Een van de centrale waarden binnen de zorgorganisatie is inclusiviteit. OLO-Rotonde vzw streeft naar een samenleving waarin iedereen gerespecteerd wordt. Iedereen zou, vanuit zijn eigen kunnen, actief en betekenisvol moeten kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven. Op die manier wil de organisatie de levenskwaliteit van elke cliënt aanzienlijk verbeteren. Aangezien iedere persoon uniek is, wordt er persoonlijk bekeken welke vorm van ondersteuning nodig is.


Comments are closed.