Tour Elentrik

In de Brasschaatse wijk Mariaburg vind je nutskasten die een geheel nieuwe look hebben gekregen. In samenwerking met Treepack hebben de leerlingen van Academie Noord de kans gekregen om een eigen kunstwerk op nutskasten te realiseren. Dankzij een participatief traject van verschillende maanden hebben leerlingen van de academie nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Als kers op de taart hebben ze mooie eindproducten afgeleverd waar iedere voorbijganger nu van kan genieten. “TOUR ELENTRIK”.

In dit sociaal culturele kunstproject staat het leerproces centraal. Dankzij de leiding van directeur Koen De Roovere en de deskundige ondersteuning van leerkrachten Alain Verster en Marie Van Praag werden er knappe kunstwerken gerealiseerd. Met dit project krijgt de streetart een plaats in Brasschaat en zo zal de kleur en kunst in het straatbeeld zichtbaar worden.

Schepenen Carla Pantens (cultuur) en Inez Ven (Onderwijs) waren vol lof. “Dit is geen gewone graffiti, het zijn kunstwerkjes.”

Je kan niet zomaar uit eigen beweging nutskasten beschilderen. Raadpleeg eerst de Gemeente, zo kan je zeker zijn van een goede afwerking. Dit project kan hopelijk rekenen op alle Brasschaatse wijken.

Comments are closed.