Van Polder tot Kempen: negen gemeenten lanceren UiTPAS

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceren op vrijdag 1 oktober 2021 de UiTPAS. Het concept en de tarieven worden de komende weken ter goedkeuring voorgelegd aan de desbetreffende gemeenteraden. “Méér mensen méér laten beleven, dat is het doel van de UiTPAS”, onderstreept de regionale UiTPAS-coördinator Bianca Delaruelle.

“De UiTPAS is een kaart waarmee je punten spaart als je deelneemt aan sport-, cultuur-, of jeugdactiviteiten. Die punten kan je inruilen voor een extraatje, of korting op een ticket,… Wie meer doet, krijgt dus ook meer korting. Ons doel is dan ook om méér mensen uit de regio méér te laten beleven”, aldus Delaruelle.

“Je UiTPAS kan je gebruiken in je eigen gemeente, maar ook in de meer dan 65 andere steden en gemeenten die reeds aangesloten zijn bij UiTPAS. Voor een UiTPAS betaal je vijf euro. In ruil voor de aankoop krijg je een aantal welkomstvoordelen en drie punten op je UiTPAS. Waar je de UiTPAS kan kopen en welke voordelen dit zijn, krijg je later nog te horen.“

“UiTPAS is er trouwens voor jong en oud! Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je 2 euro in plaats van 5 euro voor je UiTPAS. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je in schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting bij deelname aan UiTPAS-activiteiten. Je betaalt in dit geval 1 euro voor je UiTPAS”, vervolgt de UiTPAS-coördinator.

“Het kansentarief is echter enkel van toepassing voor de inwoners van de negen gemeenten in deze samenwerking. Om deze uitgebreide zone in één naam te vatten, werd gekeken naar wat al deze gemeenten typeert. Dat bracht hen bij de naam van een vroegere regionale krant die ongeveer hetzelfde grondgebied van informatie voorzag. “Van Polder tot Kempen” is geboren en zal nu de regio opnieuw verbinden.”

“Momenteel werken we samen met de deelnemende gemeenten nog verder aan de concrete invulling van het concept en de lancering van UiTPAS op vrijdag 1 oktober 2021. Hou dus zeker volgende weken en maanden de gemeentelijke berichten in het oog.”


Comments are closed.