vzw Openluchtopvoeding opende nieuw centrum voor dagondersteuning

De vzw Openluchtopvoeding opende zopas een gloednieuw centrum voor dagondersteuning op het domein aan de Miksebaan. De opening vond plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en het Brasschaatse gemeentebestuur. Aan de bouw werd ongeveer een jaar gewerkt. Het is een zeer modern eigentijds centrum geworden dat het oude gebouw verderop moet vervangen.

“De bomen die we hier hebben moeten rooien voor de realisatie van dit project compenseren we door het oude gebouw af te breken en te vervangen door groen. Dat oude dagcentrum, Piramide genaamd, bestaat al van 1977. We blijven steeds verder streven naar een inclusieve samenleving. Zo zijn er de inclusieve wandelingen. Onze cliënten gaan dan samen met Brasschatenaren op stap. Ze wandelen steeds een beetje verder en komen uiteindelijk bij 20 kilometer uit. De drempel voor de Brasschaatse burger wordt beetje bij beetje weggewerkt en dat is toch een van onze doelstellingen”, zegt OLO-directeur Jean-Pierre Van Baelen.

“Vormingscentrum Het Dakhuus heeft al laten weten geïnteresseerd te zijn om een samenwerking op te zetten. Er hebben zich ook al vrijwilligers uit de wijk Driehoek gemeld om onze mensen te begeleiden. Voor ons betekent dit centrum dan ook geen eindpunt maar wel een nieuwe stap in de richting van een inclusieve samenleving”, legt Jean-Pierre Van Baelen uit.

Minister Jo Vandeurzen had bijzonder lovende woorden voor Jean-Pierre Van Baelen. “Hij heeft meer dan stenen verlegd in de zorg voor alle kwetsbare mensen. OLO is één van de sterkhouders in Vlaanderen. Dagbesteding voor mensen met een beperking wordt steeds belangrijker”, zo luidde het.

In de nieuwbouw kunnen de cliënten van OLO zich creatief uitleven. Er worden dan ook pareltjes van kunstwerken gemaakt. Een bijzondere vermelding verdient zeker de keramiekafdeling. Daar worden stukjes gemaakt die worden gebuikt in het inclusieve eethuisje Pure Pauze.


Comments are closed.