Eerste steenlegging NAC

Zondag 7 mei (open wervendag) was voor Brasschaat het moment om de eerste steen te leggen van het NAC (nieuw administratief centrum) in de Verhoevenlei. Het is een gebouw voor de toekomst dat heel lang moet meegaan. Daarom werd aan de kindergemeenteraad de vraag gesteld hoe zij denken dat Brasschaat er binnen 100 jaar zal uitzien. Wat zijn de dromen, enz. Alle dromen werden verzameld in een “tijdscapsule” die door kinderburgemeester Jonas Benlahssen werd overhandigd aan Wnd. Burgemeester Koen Verberck. Jonas op zijn beurt gaf een kort overzicht van de bezorgdheden: “Zal Brasschaat binnen 100 jaar nog zo sportief zijn? Groen? Zijn er dan nog kinderen met veel talent? Voldoende hulpdiensten? Blijft onze gemeente geweldig?” Binnen 100 jaar wordt deze capsule geopend en dan weten onze kinderen en kleinkinderen het resultaat.

Dit gebouw zal een zeer speciale werkplek worden voor ons personeel. OCMW-voorzitter Bart Brughmans benadrukte dat dit behalve een administratief centrum, een dienstverleningscentrum zal zijn. OCMW en gemeentediensten onder 1 dak zal voor vele burgers de drempel lager leggen om onze diensten te raadplegen.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (titelvoerend burgemeester) benadrukte dat het initiatief ontstond tijdens de vorige legislatuur onder leiding van toenmalig Burgemeester Dirk de Kort. De dienstverlening wordt gemoderniseerd met alle nieuwe technische snufjes, noodzakelijk voor een goede werking. “Klantvriendelijkheid, automatisatie, integratie en respect staan voorop. Een gemeentebestuur vraagt zeer veel van het personeel en dit zal zeker beloond worden. Een aangename werkomgeving, juiste middelen, goede omkadering, alles om ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft. We houden ook rekening met het esthetisch aspect: eigen aan de tijd betreft architectuur. Het “oude” gemeentehuis uit 1903 wordt binnenin ook aangepakt om te voldoen aan alle noden in de 21ste eeuw. Het plein tussen het oude en nieuwe gemeentehuis wordt ook heraangelegd”.

Tot slot de officiële eerste steenlegging door Minister Jan Jambon, Wnd. Burgemeester Koen Verberck, OCMW-voorzitter Bart Brughmans en Kinderburgemeester Jonas. Toch ook meegeven dat er in dit nieuwe gebouw gebruik zal gemaakt worden van groene technieken. De verwarming bijvoorbeeld, zal draaien op biomassa. Samen met Antwerpse Bouwwerken en architectenbureau Compagnie O zorgt Brasschaat voor een uniek gebouw in deze omgeving. Voorjaar 2018 is de streefdatum voor verhuis van de eerste diensten.

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.