Nieuwe huisvuilwagens voor Brasschaat

Maandag 8 mei werden 2 nieuwe huisvuilwagens ingehuldigd (een derde wordt binnenkort geleverd). Wnd. Burgemeester Koen Verberck benadrukte dat de huisvuilophaling nog steeds een gevoelig punt is. Ons personeel is een uithangbord voor de ophaling van het huisvuil in alle omstandigheden. Meermaals moeten zij extra taken invullen die in feite niet onder hun bevoegdheid vallen. Toch extra dank hiervoor, dit alles ten dienste van de inwoners.

Eerste Schepen Dirk de Kort (bevoegd voor o.a. milieu, groen & natuur) was vol lof over de werking van de gemeentelijke ophaaldiensten. Deze diensten trachten voor 100% de afvalcontainers terug keurig op hun plaats te zetten. Dit is een extra pluim op het werk van alle betrokkenen. De nieuwe kleine afvalwagen zorgt ervoor dat de kleine gemeentelijke afvalbakjes vlotter kunnen geledigd worden. Zo hebben we een beter zicht op het gewicht in vergelijking met het totaal aantal afval. We komen van 139kg/inwoner naar 116kg. Het streefdoel is max. 100kg/per inwoner.

Brasschaat zal (behalve de meest leefbare) de mooiste gemeente worden. Zuinige, milieuvriendelijke wagens staan voorop, ook het geluid van deze nieuwe wagens is opvallend laag. Een grote investering van € 525.000 voor deze 2 nieuwe wagens. Ruim € 350.000,-, voor de grote en voor de kleinere €175.000,-. Hiermee wil Brasschaat aantonen dat we allen mee geloven in de toekomst van een prima milieuvriendelijke dienstverlening.


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.