Sportoase extra aandacht voor en bewustwording omtrent veiligheid

Sportoase heeft 14 multifunctionele sportcomplexen op de teller met jaarlijks zo’n 3 miljoen bezoekers. Het grootste deel van deze bezoekers wordt geregistreerd in de zwembadencomplexen, hetzij voor een sportieve training, hetzij voor een ontspannende recreatieve uitstap.

Tijdens vakantieperiodes neemt het aantal zwemmers op dagelijkse basis toe, zeker in herfst- en wintermaanden wanneer op zoek wordt gegaan naar binnen activiteiten. Een grote doelgroep zijn families, waar Sportoase in haar aanbod op inspeelt door extra activiteiten te voorzien zodat iedereen zich kan uitleven in het water en gezinnen kunnen genieten van quality time met het gezin tijdens hun welverdiende vakantie.

Deze toestroom aan bezoekers brengt ook de vraag naar extra waakzaamheid met zich mee. Sportoase lanceert in haar diverse sportcentra tijdens de vakantieperiode een sensibiliseringscampagne om meer bewustwording inzake veiligheid in en rondom het water te creëren. Er wordt geen nieuwe informatie gedeeld, maar via verschillende kanalen (social media, schermen, in de kleedruimtes van het zwembad, …) verschijnt op een informele en familiale manier de vraag om de veiligheidsrichtlijnen en het interne reglement van Sportoase correct na te leven.

“Sportoase geeft te allen tijde prioriteit aan veiligheid en hygiëne. Naast de zeer strikte veiligheidsrichtlijnen die nationaal worden opgelegd, neemt Sportoase alle mogelijke maatregelen en wordt voortdurend geïnvesteerd in (veiligheids)opleidingen voor onze medewerkers. Sportoase wil door middel van deze campagne er bij volwassenen de nadruk opleggen om de veiligheidsrichtlijnen goed op te volgen en bij kindjes een extra oogje in het zeil te houden, gezien zij het meest kwetsbaar zijn.”, aldus Michaël Schouwaerts, de Operationeel Directeur.

www.sportoase.be


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.