Zomer start bruisend in ’s-Gravenwezel tijdens kermisweekend

Het tweede weekend na Pinksteren, of het negende weekend na Pasen: het zijn twee geheugensteuntjes om het jaarlijkse kermisweekend in ’s-Gravenwezel aan te stippen op de kalender. Naar jaarlijkse traditie zetten Wezelse verenigingen dan diverse activiteiten op poten om er een groot feestweekend van te maken. En dit jaar is dit dus op 22 en 23 juni.

Zaterdag 22 juni: DORPSDAG – ‘Wezel Zomert’
De aftrap van het feestweekend wordt gegeven met de Dorpsdag, het gezellige evenement waar vele bezoekers uit ’s-Gravenwezel, Schilde en de ruimere omgeving ieder jaar weer naar uitkijken. Ook dit jaar kiezen de organisatoren ervoor om het dorpscentrum van ’s-Gravenwezel te doen baden in een zomerse sfeer. Onder de noemer ‘Wezel Zomert’ wordt als het ware de aftrap gegeven van de zomer in de Parel der Voorkempen.

Naast ‘zomers’ zijn de kernwoorden van de Dorpsdag ‘sfeer’ en ‘ambiance’. Dit resulteert in een fijne bruisende feestcocktail met diverse activiteiten.

“Wij blijven inzetten op nieuwe en verrassende activiteiten. En we zetten ons er volop voor in om iedereen te betrekken bij ons event. Daarom zijn wij blij dat er dit jaar ook weer nieuwe namen kiezen voor een aanwezigheid op de Dorpsdag. Dit maakt dat wij met de Dorpsdag 2019 opnieuw een mooie mix van lokale ondernemers, handelaars, verenigingen en lokale talenten in de kijker kunnen plaatsen; en daar doen we het tenslotte voor,” zegt Bart Lauryssen van het organiserende Dorpscomité van ’s-Gravenwezel.

Rode draad doorheen de Dorpsdag is de feestmarkt, waarop lokale handelaars uit de Wijnegemsteenweg en de Kerkstraat, maar ook van daarbuiten, de troeven van hun aanbod tonen. En ook diverse lokale verenigingen zetten hun beste beentje voor om hun werking in de kijker te zetten van het ruime publiek.
Daarnaast zijn er de diverse andere activiteiten en attracties die de Dorpsdag verder kleuren. Zo zijn er muzikale optredens van onder meer Endless Road en Time-Out; en ook muzikanten van zowel Koninklijke Harmonie Takjes worden Boomen als Harmonieorkest Vrije Verenigde Vrienden uit Schilde zullen voor sfeervolle en zomerse klanken zorgen. Over het ganse event, dat zich uitspreidt over de Kerkstraat en de Wijnegemsteenweg, zullen diverse verrassingsacts hun opwachting maken, en ook lokaal schrijftalent zal aanwezig zijn.

Na het succes van vorig jaar vindt dit jaar ook opnieuw de Dorpsdag-modeshow plaats, waarop professionele mannequins het unieke aanbod van diverse fashionzaken in de kijker zetten, met bijzondere aandacht voor de zaken uit de eigen gemeente.
Tijdens al deze bedrijvigheid wordt er ook aan de allerkleinsten gedacht, want naast de kermis op het Lodewijk De Vochtplein is er over het ganse evenement allerhande kinderanimatie voorzien. De Dorpsdag start om 17u en krijgt om 23u een feestelijke apotheose met een spetterend vuurwerk. Onmiddellijk daarna start het ‘sGRAVENbal’, een sfeervolle afterparty, met DJ Kurt Verheyen (bekend van o.m. Rio en Moose Bar) achter de draaitafel. Place to party is de feestzaal van het Dorpshuis, Kerkstraat 24, waar er dus nog een tijdje kan worden doorgefeest.
De toegang is GRATIS.
Meer info: facebook.com/dcwezel

Zondag 23 juni: WIELERWEDSTRIJD
Wielerfans komen aan hun trekken tijdens de 66ste wielerwedstrijd voor Eliterenners zonder contract en Beloften Cycling Vlaanderen.
Vertrek: 15u
Afstand: 112 km (28 ronden)
Omloop: Kerkstraat, Moerstraat, de Dreef van Zonnebos, Sint-Jobsteenweg, Kerkstraat
Koersformaliteiten en vertrek/aankomst: Café Hof van Wezel, Kerkstraat 34
De toegang is GRATIS.
Meer info: kwacwezelsportief.be

Van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 juni: KERMIS
Vier dagen lang zijn er diverse attracties tijdens de kermis op het Lodewijk De Vochtplein.


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.