100 jarige in WZC Vesalius: Maria van de Cloodt

Maria, geboren in Kalmthout, opgegroeid in Maria ter Heide en ging er ook naar school. Ze leerde rond haar 14de naaien en patronen tekenen bij Feyke Hofkens in Wuustwezel. Op haar 16de ging ze werken bij drukkerij “De Bièvre” aan de Leopoldslei hier in Brasschaat. “Plooien en nieten was mijn ding” luidt het.

Later leerde zij haar man Jos kennen, ze huwden en gingen in de Heislagsebaan (Brasschaat) wonen. 2 jaar later werd dochter Evelien geboren. Jos begon later een schoenmakerij in de Veldstraat waar ze ook gingen wonen. Maria hielp Jos in de winkel en was ook verantwoordelijk voor de aankopen van leer, lijm, …

Maria is altijd heel creatief geweest, haar hobby’s vroeger waren o.a. breien. Kantklossen leerde ze op de zolder van “de pastorij” en een aantal van deze pareltjes zijn nog op haar kamer te zien. Ze hield ook van zwemmen. Toen Jos ziek werd zorgde ze voor hem, en toen het in september 2014 thuis niet meer lukte kwam ze samen met hem naar Vesalius en gingen ze op Zonnebloem wonen.
Enkele jaren later kwam Maria op Papaver wonen.

Maria is een bezige bij: ze leest wekelijks haar “Dag Allemaal”, volgt het wel en wee van het Koningshuis, kijkt dagelijks het nieuws, maakt sudoku’s en houdt dagelijks haar “dagboekje” bij. Bij mooi weer maakt ze een wandeling, soms met Vonnie, maar ook vaak alleen, ze houdt van de natuur… Ze geniet van de bezoekjes van haar dochter en schoonzoon maar gunt hen zeker ook hun vakantie. Als deze in het buitenland zijn, “facetimen” ze. Helemaal mee met de tijd.

Ze zegt hier graag te zijn: “Geen dag tegen haar goesting”. Ze is een sterke dame en zeker geen klager. Samen met haar tafelgenoten, die ook wel wat vriendinnen zijn, maken ze er fijne dagen van op afdeling Papaver.

Dinsdag 11 juni was het zover en werd haar 100ste verjaardag gevierd in aanwezigheid van familie, personeel, vrijwilligers waarnemend burgemeester Filip Cools, schepen Inez Ven, Erwin Callens voorzitter Zorgbedrijf Brasschaat en Niels Monnief rustzorgmanager van Zorgbedrijf Brasschaat. Het werd een leuke namiddag. Er werd geklonken en genoten van super lekkere gebak. Maria en wij allemaal kijken al uit naar de volgende verjaardag.


Comments are closed.