100 jarige tweeling!

Er viel vorige week iets unieks te vieren in Woonzorgcentrum Salve. Bewoonster Josephine Peeters vierde haar 100ste verjaardag. Maar dat is niet alles. Josephine’s tweelingzus Maria die in het Ekers WZC verblijft, hief mee het glas. Een 100-jarige tweeling dus, voor België is dat in ieder geval een primeur en er wordt gezegd dat het zelfs voor Europa uniek is.

Josephine en Maria werden geboren in de Antwerpse Seefhoek. Ze waren eigenlijk nakomertjes, want de jongste zus was al 11. Josephine heeft gewerkt in het Stuyvenbergziekenhuis dat toen nog maar net open was. Ze heeft haar man, Theophiel Van Poppelen leren kennen bij de turnclub. Het koppel huwde op 3 augustus 1940. Na de oorlog werkten ze een tijdje mee in de zaak van Theophiels ouders, ze produceerden en verkochten snoep en pralines. Kort daarna openden ze hun eigen zaak en gingen ze in Schoten wonen. Het koppel verhuisde later naar Deurne. Theophiel overleed in 1974. Josephine begon toen te fietsen. Ze kwam in het Rivierenhof waar ze mensen zag petanque spelen. Dat deed ze dan zelf ook tot haar 97ste. Toen kwam ze ongelukkig ten val met een breuk in de dij tot gevolg. Na de revalidatie kwam ze in Salve terecht, dicht bij haar dochters.

Tweelingzus Maria ging op 14-jarige leeftijd werken bij Manna Foods in Schoten. Toen was dat nog een “visinleggerij”. Ze leerde er tijdens het pekelen van haring haar toekomstige echtgenoot Georges Van Houwaert kennen.

Op 5 mei 2019 – hun 98ste verjaardag – werd voor beide zussen nog een verrassingsfeestje georganiseerd. Dat vond plaats in de cafetaria van WZC Salve. Het deed beide dames merkbaar deugd. Vandaag is een samenkomst jammer genoeg onmogelijk omwille van de coronatoestanden. Maria mocht ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag een door de werknemers van Manna Foods ondertekende kaart ontvangen.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.