2 zilveren en 1 bronzen EK-medailles voor PORC

PORC (Polderse Reddingsclub) nam deel aan Europees Kampioenschap IRB in Scharbeutz (D) en won 2 zilveren en 1 bronzen medaille

Na het Belgisch kampioenschap zwembad, met verschillende medailles, trok PORC richting openwater wedstrijden met o.a., de internationale wedstrijden te Colmar, de Filcow en het Belgische kampioenschap open water.

Op donderdag 14 september 2017 vertrok de Polderse Reddingsclub (PORC) met 2 ploegen (van telkens 4 atleten) richting Oostzee. Samen met de atleten reisden ook de coaches (Wim en An Nuyens) en de twee internationale officials (Wim Nuyens en Ludovic Van den Bulck) mee, om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap IRB. (Inflatable Rescue Boat). Dit is een discipline binnen het reddend zwemmen waar men als team, met een boot, zo snel mogelijk een of meerdere drenkelingen uit het water moet halen volgens een bepaalde procedure.

De vrouwenploeg die bestond uit (Anke Nuyens, Charlotte Nuyens, Louve Boits-Bervoets en Lauren De Smit) plaatste zich op dit Europees kampioenschap aan de top door het behalen van twee zilveren en een bronzen medaille.

De zilveren medaille werd behaald binnen de discipline Resque tube waar men een drenkeling uit het water moet halen met behulp van een reddingsgordel. De bronzen medaille werd behaald in de categorie Mass Resque, waar men meerdere drenkelingen uit het water moet redden. Hun tweede zilveren medaille behaalde ze in het klassement all-round. Over alle verschillende proeven heen waren ze de tweede beste ploeg.

De mannenploeg (Sam Buitinck, Edward Nauwelaerts, Vikram Singh en Satish Singh) die pas in april is opgestart behaalde een 7de plaats op in totaal 30 deelnemende ploegen. Proficiat aan alle atleten en volgend jaar zullen we hun vast en zeker terugzien op het wereldkampioenschap IRB dat dan zal doorgaan in Adelaide (Australie).

Via deze link, of op de website van de PORC, kan u de reportage zien die de Duitse zender Sat1 over onze ploeg draaide.