Brasschaat heeft oog voor de gezondheid van haar burgers en geeft ze een duwtje in de rug naar voldoende beweging. In het voorjaar worden er verschillende acties opgestart.
Hou je van de natuur, de frisse lucht en een goede wandeling dan kan je inschrijven voor het OLO wandelproject. Hierbij ga je op woensdagvoormiddag in een tijdsspanne van 15 weken van 4 km naar 20 km wandelen. Ook rolstoelgebruikers zijn welkom. Vanaf 22 maart starten de wandelingen om 10u aan de parking van de Inslag (Kerkedreef/ Mikhof). Het inschrijvingsgeld bedraagt €20.
Of is lopen misschien meer iets voor jou? Atletiekclub Break organiseert vanaf 14 maart 2 cursussen start-to-run. Beginners oefenen om 5 km te kunnen lopen en gevorderde lopers gaan van 5 naar 10 km in 10 weken. Het inschrijvingsgeld bedraagt €25. Wil je meer info, ga dan naar de vergadering op maandag 13 maart om 19u in de cafetaria van het L. De Winterstadion.
Ook voor de fietsliefhebbers hebben we een uitdaging: zaterdag 22 april 2017 is de eerste training van Spring op je fiets. In 10 weken leer je niet alleen verder (van 30 naar 80 km) en sneller (van 22 naar 28 km/u) fietsen, maar ook hoe je veilig in een groep kan rijden. Elke woensdag om 18.30u en zaterdag 9.30u gaan we fietsen. Je hebt wel een koersfiets of mountainbike nodig en een helm. Het inschrijvingsgeld bedraagt €25.
Heb je tijd overdag? Vanaf 20 maart kan je inschrijven voor de nieuwe lessenreeks sportinitiaties voor volwassenen georganiseerd door de vzw Sport Plus Brasschaat. Deze periode loopt van april tot eind juni. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2,50 euro per les voor inwoners van Brasschaat, 2,25 euro per les voor 55-plussers en de anderen betalen 3 euro per les. Het totaal bedrag is dus afhankelijk van het aantal lessen. Je kan kiezen tussen o.a. badminton, BBB, body gym, curve bowls, fit dans, fun dans, pilates, drums alive, taichi, tennis, yoga, zumba, … De sporten worden georganiseerd in de verschillende dienstencentra van de gemeente, in sporthal.
Sportoase en in de zaal van Ons Middelheem.
Meer info: sportdienst Brasschaat | Bredabaan 407 | T 03 650 03 30
[email protected] | www.brasschaat.be

Comments are closed.