SVB Driehoek wordt Koninklijk

SVB Driehoek mag zich voortaan koninklijk noemen. De voetbalclub bestaat immers 50 jaar en wat is het nu jammer dat dit niet kan worden gevierd. De club ontstond in 1970 door toedoen van Wilfried Entwistle en Tuur Ost. Omdat er in de wijk Driehoek geen locatie voorhanden was, speelde men eerst in Kalmthout.

Intussen is “den Driehoek” uitgegroeid tot een bloeiende club met meer dan 600 leden, een monument in de wijk en bekend tot ver daarbuiten. Zoals het een echte amateurclub betaamt, draait alles op vrijwilligers. Al deze mensen opsommen is onbegonnen werk, maar we maken een uitzondering voor Peter Goossens, de man die er al jaren voor zorgt dat de club financieel gezond is.

Bij Driehoek zit men ook niet om een stunt verlegen. Toen de club een kunstgrasveld had aangelegd, speelde het eerste elftal een galawedstrijd tegen een team waarbij voormalige Feyenoord-grootheden aantraden als Piet Den Boer, Henk Vos en Peter Houtman. Het kon nog straffer, in 2019 kreeg de club de vraag van het grote Beerschot om een oefenwedstrijd te organiseren. Beerschot zag een tegenstander afhaken en richtte de pijlen op Driehoek. Op twee dagen tijd zorgden de vrijwilligers van Driehoek voor een feilloze organisatie. De wedstrijd werd gespeeld in het Louis De Winterstadion, voor een goedgevulde tribune. Kort daarna gaf de club een heus stickerboek uit met foto’s van alle leden.

Maar SVB Driehoek is vooral een club waar iedereen zich thuis voelt. De kantine is voor iedereen een ankerplaats. Spelers, supporters, vaders, moeders, kinderen, al wie de club een warm hart toedraagt, spendeert er met plezier heel wat uren.

Het bestuur wacht nu de evolutie van het coronavirus af om te beslissen wanneer en hoe er kan worden gevierd. Maar dat deze koninklijke titel zal worden gevierd, dat staat als een paal boven water.


Comments are closed.