Regenboogzebrapad prijkt binnenkort in Brasschaat

Eensgezindheid over de partijgrenzen heen. Op voorstel vanuit de oppositie besliste de Brasschaatse gemeenteraad unaniem om over te gaan tot de aanleg van een regenboogzebrapad in onze gemeente. Het gemeentebestuur van Brasschaat zal dit aanleggen. Het is immers de taak van een overheid die gelooft in diversiteit, om een klimaat te creëren waarbinnen holebi’s en transgenders zich veilig en aanvaard voelen. Het Brasschaats bestuur hijst ieder jaar al de regenboogvlag op de Internationale dag tegen holebifobie (17 mei).

Agentschap Wegen en Verkeer heeft nu een aanbod waarbij iedere gemeente kan rekenen op 1 terugbetaalde regenboogzebra op een gewestweg. Ook in het onderhoud zal AWV voorzien. Zij zien dit evenwel liever niet gebeuren op plaatsen waar het zeer druk is of waar de veiligheid van het allergrootste belang is, zoals aan schoolomgevingen of drukke kruispunten. Veiligheid en visibiliteit blijven steeds voorop staan.

Schepen van mobiliteit, Goele Fonteyn, wil graag op het aanbod ingaan, maar de precieze locatie zal nog verder onderzocht worden. “Met zo’n kleurrijke zebra geven we aan dat iedereen welkom is en nodigen we de burgers uit zich mee open te stellen voor diversiteit.”

“We blijven wel inzetten op de groene optische zebra’s voor veilige schoolomgevingen. Groene zebra’s waren er al aan de schoolpoorten van wijk Driehoek. Binnenkort zullen ze te zien zijn in nog 10 extra schoolomgevingen. We willen hier uniform te werk gaan en de snelheid omlaag krijgen”, aldus Goele Fonteyn.


 

Comments are closed.