Afvalophaler, bedankt!

In Vlaanderen liep van 23 tot 27 november de week van de afvalophaler. De gemeente Brasschaat riep daarom haar inwoners op om de afvalophalers in die week extra te bedanken. Een vriendelijk gebaar, een duim of dankjewel doen wonderen. Het gemeentebestuur van Brasschaat verraste haar afvalophalers deze ochtend met verse koffiekoeken.

“De job van afvalophaler verdient respect.” vindt Goele Fonteyn, schepen bevoegd voor de facilitaire diensten. “Te zware zakken, heel koud of warm weer, agressie van chauffeurs… Onze afvalophalers krijgen heel wat te verduren. Het kan zeker geen kwaad om hen hiervoor eens extra te bedanken.”

Corona zorgt voor vele veranderingen. Het werk van sommigen valt weg en anderen werken dubbel zo hard. Dat laatste geldt ook voor de afvalophalers. In maart sloten de recyclageparken. Heel veel mensen begonnen toen vol goede moed aan de lenteschoonmaak en dat zorgde voor fout aangeboden afval en te zware zakken. Doordat de afvalophaling enkel op een veilige manier kon doorgaan met één karlader minder, maakte dat de ophaalrondes een stuk pittiger.

“Sterker: wat extra geduld, een vriendelijke lach of gebaar, een eenvoudige dankjewel zou het hele jaar door het leven van de ophaler een stuk aangenamer en minder zwaar maken.”, aldus Myriam Van Honste, schepen bevoegd voor afval.


Comments are closed.