Bart Brands start seizoen met internationale zilveren en bronzen medaille

Foto copyright paralympic team Belgium Luc Dequick

Bart Brands, deze zomer nog op de Paralympics in Tokyo, is begonnen aan zijn nieuwe seizoen. Hierin probeert hij de nodige punten te verzamelen om ook op de Paralympics in Parijs aan te treden. De tafeltennisser uit Brasschaat nam deel aan 2 internationale wedstrijden. 23 maart vertrok hij naar Platja D’ Aro in Spanje. Hij nam er deel met andere rolstoelatleten uit onder andere Amerika, Zweden, Turkije en Brazilië. De eerste dag won hij overtuigend zijn poule door zijn beide wedstrijden met 3-0 te winnen. De volgende dag stonden de vervolgronden op het programma. In de kwartfinale versloeg hij de Turk Caliskan, nummer 11 van de wereld, ook al met 3-0. In de halve finale verloor hij nipt van de Amerikaan Bakhshaei. Het seizoen begon dus met een bronzen medaille voor Brands.

Bij terugkeer uit Spanje ging de reis naar Duitsland. Daar trad Bart met zijn club Frankfurt aan in de 1e Bundesliga. De sterkste rolstoelcompetitie in Europa. Met 8 overwinningen op 8 wedstrijden loodste hij zijn team mee naar de 3e plaats in het eindklassement.

Na 1 dag thuis, stond de volgende wedstrijd al weer klaar. 28 maart vertrok de Belgische delegatie naar Ismailia in Egypte. Met het nodige vertrouwen uit de vorige wedstrijden, werd Bart poulewinnaar en was hij geplaatst voor de hoofdtabel van het tornooi. Na een zeer spannende wedstrijd in de halve finale tegen thuisspeler Tolba, werd het opnieuw een overwinning. In de finale wachtte de Brit Spivey. Deze laatste haalde in Tokyo nog de bronzen medaille. Na opnieuw een zeer spannende wedstrijd met hoog niveau, won de Brit met 3-2. Deze keer een zilveren medaille.

Een fijn seizoensbegin voor de speler uit Brasschaat die met deze resultaten wellicht de top 10 van de wereld binnen duikt.


Comments are closed.