Benefietconcert: Jazz at the Kadans

Op zaterdagavond 11 juni is het in Wuustwezel weer tijd voor een swinging jazz-concert met de bekende Zuid-Afrikaanse zangeres Cat Simoni en drummer Tony Yoko, samen met het Dirk Van der Linden Trio. In 2019 speelden zij een eerste keer in een volle zaal Kadans.

Drie jaar geleden organiseerde de familie Raats een concert ten voordele van de crèche “Nothing Impossible”, een non-profit organisatie in Matsulu, Zuid-Afrika, die zij geadopteerd hebben. Heel wat kansarme alleenstaande moeders kunnen hier met hun kindjes terecht. Dankzij de opbrengst van dit concert, persoonlijke giften en een bijdrage van Missiewerken Arendonk vzw, zijn er al heel wat verbeteringen aangebracht en is de crèche nu een aangename plaats voor de kinderen en hun medewerkers. Door corona lag het project wat stil, maar nu is het weer volop actief. Er zijn bovendien nog heel concrete noden en daarom is dit tweede concert gepland.

Het repertoire van dit jazz-quintet bestaat uit bekende tunes van de ‘American Songbook’ en ‘Broadway’, gespeeld met pit en charme. Zelfs niet-jazz-fans kunnen voluit van deze muziek genieten. Dirk Van der Linden is absoluut geniaal aan zijn instrument en speelt in de stijl van Jimmy Smith. In het voorprogramma speelt de groep East Crazy Sound.

In samenwerking met Jazzconcertsa, zal er ook een stand zijn waarbij het boek “Het Pad van de Olifanten” van de Wuustwezelse auteur Jan Bastiaenssens wordt voorgesteld en kan worden aangeschaft. Het boek gaat over het hoe het gedrag van olifanten een inspiratiebron kan zijn voor de mens. De opbrengst van de verkoop gaat naar Bring The Elephant Home, met olifantenbeschermingsprojecten in Azië en Zuid-Afrika.

Het concert “Jazz at the Kadans” heeft plaats op zaterdag 11 juni 2022 in theaterzaal Kadans, Achter d’Hoven 15 in Wuustwezel met aanvang om 20 uur. Tickets kosten € 20 en zijn te koop op volgende plaatsen:
• Vrijetijdswinkel, Dorpsstraat 36, Wuustwezel, telefoon 03 690 46 40
• Oxfam Wereldwinkel, Bredabaan 405, Wuustwezel, telefoon 0489 41 44 93
• Maj Raats, telefoon 03 669 76 53 of 0496 76 43 85, e-mail: [email protected]
• on-line op www.curieus-wuustwezel.be


Comments are closed.