Brafodia Fotosalon 2022

Na met succes de Corona-crisis overleefd te hebben, kondigt de Koninklijke Fotokring Brafodia, naar jaarlijkse traditie en met niet te temperen enthousiasme, de nieuwe editie aan van haar fotosalon. Het evenement gaat door in het weekend van 9-11 september in het Cultureel Centrum Park van Brasschaat.

Net als vorig jaar wordt het fotosalon opnieuw gecombineerd met twee wedstrijden, zowel de ‘Grote Prijs Mil Scheers’ als de jaarlijkse bekerwedstrijd voor clubs van de Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (SFNK) hebben er een plaats gekregen. Na de zeer succesvolle introductie van ons Jaarboek 2020 en de voortzetting ervan in de realisatie van de catalogus voor het Fotosalon 2021, hebben we, ondanks de zeer sterk gestegen kosten, ook voor 2022 deze zeer uitgebreide catalogus samengesteld.

De Koninklijke Fotokring Brafodia (www.brafodia.be) is een gerenommeerde vereniging in Brasschaat met uitstekende relaties met o.a. het gemeentebestuur van Brasschaat. De Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen (www.sfnk.be), waar Brafodia deel van uitmaakt, werden opgericht in 1976. Mil Scheers was jarenlang voorzitter van deze vereniging, vandaar dat de tweejaarlijkse provinciale wedstrijd nog steeds zijn naam draagt.

In navolging van de traditie, worden de beste werken van de digitale SFNK Bekerwedstrijd voor clubs afgedrukt en tentoongesteld. De werken van de eveneneens digitale ‘Grote Prijs Mil Scheers’ zijn op regelmatige tijdstippen te zien in een digitale projectie. Dit jaar werd op initiatief van oud-voorzitter Rudy Somers een nieuwe discipline ‘Experimenteel’ aan deze wedstrijd toegevoegd. Deze nieuwe discipline zal bekroond worden met de wisselbeker R. Somers.

Carla Pantens, schepen van o.a. Cultuur van de gemeente Brasschaat, zal het Brafodia Fotosalon 2022 plechtig openen op vrijdag 9/9. Zaterdag 10/9 en zondag 11/9 is de tentoonstelling telkens van 11u tot 18u vrij toegankelijk.

De uitgebreide, 84 pagina’s en meer dan 120 werken tellende, kleurencatalogus voor de bezoekers van het fotosalon, bevat, naast een selectie van de tentoongestelde werken van Brafodia, ook een groot deel van de werken van de SFNK Bekerwedstrijd en van de laureaten van de Grote Prijs Mil Scheers.

Dit project kon natuurlijk enkel gerealiseerd worden dankzij de trouwe steun van onze sponsors, waarvoor we hen natuurlijk zeer erkentelijk zijn.


Comments are closed.