Brasschaat kiest voor duurzaam!

Schepen van duurzaamheid, Goele Fonteyn, en duurzame held Robbe, zwerfvuilruimer, op de klimaathappening in de Leerexpert.

De afgelopen maanden heeft Brasschaat zich al van zijn meest duurzame kant laten zien. Het Brasschaats gemeentebestuur maakte haar duurzaam energie- en klimaatplan op met concrete actiepunten. Een participatietraject voor onze burgers werd opgestart i.s.m. Avansa. Op 25 september sloot het bestuur de duurzame week af met een klimaathappening. Daar konden de inwoners proeven van kookworkshops, foodtrucks en een duurzame markt. Ze gaven ook heel wat input over ons klimaatplan. En de duurzame helden van Brasschaat werden in de bloemetjes gezet.

Een volgende stap was de ondertekening van het Energie- en Klimaatpact met de Vlaamse overheid. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om verschillende doelstellingen de komende jaren te realiseren. De gemeente ontvangt hiervoor een minimum betoelaging van € 124.000.

“De financiële ondersteuning die we van Vlaanderen krijgen, zetten we in om een aantal doelstellingen uit ons Brasschaatse klimaatplan uit te werken zoals fiets- en laadinfrastructuur, renovaties met energetische ingrepen, regenwaterbuffering en de aanplant van bomen en hagen. We zetten zo Brasschaat op de kaart als duurzame gemeente”, aldus schepen voor duurzaamheid Goele Fonteyn.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.