Brasschaatse wint Gouden Schoen

Vorig jaar konden we in onze gemeente enkele gouden olympiërs vieren. Nu komt daar een Gouden Schoen in het voetbal bij. De 33-jarige Janice Cayman won met het miniemste verschil de felbegeerde trofee. Janice is een geboren en getogen Brasschaatse. Ze zette haar eerste voetbalstapjes bij OSSMI om dan daarna bij Excelsior Kaart terecht te komen. Ze zag haar drie broers en wilde niet onderdoen.
Janice heeft intussen al heel wat omzwervingen achter de rug. Zo speelde ze na de Kaart achtereenvolgens bij Lentezon Beerse, Tienen, OHL, in de Verenigde Staten en ten slotte in Frankrijk waar ze nu aan haar derde seizoen bij Lyon bezig is.

Papa Michel en mama Hilde hebben er heel wat tijd in gestoken. Maar uiteraard deden ze dat met plezier. Janice was de dag na de uitreiking van de Gouden Schoen al samen met mama Hilde naar Frankrijk. Papa Michel en broer Vincent bleven thuis om nog wat te bekomen. “De telefoon stond niet stil. Ik was erbij op de uitreiking, samen met mijn vrienden en een goede vriend”, zegt broer Michel.

Het was bijzonder spannend, we wisten dat het verschil tussen de nummer één en twee slechts één puntje was. Het kon dus alle kanten op. Toen bleek dat mijn zus het had gehaald, barstte de emoties aan onze tafel los, zodanig zelfs dat ik van haar interview niets heb gehoord. Ik heb de beelden nadien opnieuw bekeken, kippenvel. Het deed me ook deugd dat er eindelijk eens wat meer aandacht was voor het vrouwenvoetbal. Jancie kan nu wel leven van haar sport, maar dat is nog maar een vijftal jaar het geval. We moeten haar wel vaak lange tijd missen. De komende maanden worden zo druk dat het best mogelijk is dat we haar dit jaar amper zullen zien”, voegt broer Vincent er nog aan toe.

De ouders en de broers van Janice mochten al felicitaties in ontvangst nemen van Brasschaats titelvoerend burgemeester Jan Jambon en sportschepen Adinda Van Gerven. Jambon stelde al een huldiging in het gemeentehuis in het vooruitzicht.


Comments are closed.