Deelfietsen in Brasschaat

Brasschaat lanceert binnenkort het nieuwe fietsdeelsysteem om het gebruik van de fiets in de gemeente te stimuleren voor korte verplaatsingen. Er komen 105 deelfietsen verdeeld over 60-tal zones. Brasschaat biedt haar inwoners en bezoekers daarmee de kans om zich vlot met de fiets te verplaatsen voor korte ritten binnen de gemeente.

Wie gebruik wil maken van een deelfiets downloadt de Mobit-app en registreert zich via de app of op www.mobit.eu. Van zodra je een bedrag hebt opgeladen kan je meteen de fiets op. Via de app kun je de dichtstbijzijnde fiets vinden en openen. De fietsen beschikken over een gps-tracker waardoor je ze altijd in realtime kan lokaliseren. Wanneer je de QR-code op de fiets met de app scant, springt het slot open en begint de rit te lopen. De fiets parkeer je na gebruik op een Mobit-parkeerlocatie.
Ontlenen en terugbrengen naar Mobit-parkeerzones

Het Mobit-deelsysteem maakt geen gebruik van vaste infrastructuur voor parkeerlocaties om de fietsen te stallen. Er worden een 60-tal locaties virtueel afgebakend door middel van geofencing. Deze parkeerzones zijn zichtbaar in de app en zijn strategisch verspreid over de gemeente. Gebruikers kunnen fietsen ontlenen in één van deze Mobit-parkeerzones en vervolgens stallen in dezelfde of een andere parkeerzone. Een rit kort pauzeren kan uiteraard op elke locatie.

Een ritje kost 0,45 EUR voor de eerste 20 minuten, vervolgens 0,45 EUR per schijf van 20 minuten. Voor korte ritten tot 4 minuten is er een voordeeltarief: slechts 0,29 EUR voor de totale 4 minuten. Een dagpas kost 3 euro en laat gebruikers toe 24 uur ongelimiteerd te fietsen.

Mobit is het grootste fietsdeel platform zonder vaste stations in België en actief in 6 Vlaamse centrumsteden (Kortrijk, Hasselt, Mechelen, Genk, Antwerpen en Aalst). Mobit telt 10.000 actieve gebruikers en 1500 fietsen.

Meer info: dienst duurzaamheid | T 03 650 02 58

Comments are closed.