Dierenrechtenorganisatie Gaia excuseert zich bij Poule & Poulette

 

Undercoverbeelden Gaia NIET gemaakt bij kippenleverancier Poule & Poulette

Dierenrechtenorganisatie Gaia excuseert zich bij restaurantketen Poule & Poulette. De zaakvoerder van Poule & Poulette heeft samengezeten met Gaia om de undercoverbeelden te bekijken die de dierenrechtenorganisatie had verspreid. Daarop was mogelijke verwaarlozing te zien in de kippenkwekerij die zou leveren aan restaurantketen Poule & Poulette.

Na analyse geeft Gaia toe dat er een fout is gebeurd en dat de beelden bij een ander bedrijf zijn gemaakt. Dit neemt niet weg dat Poule & Poulette zich blijft inzetten om op een verantwoorde en duurzame manier kippen aan te kopen.

Poule & Poulette betreurt de onterechte imagoschade maar zal voorlopig geen klacht indienen tegen Gaia. De restaurantketen wil verder werken met Gaia aan het dierenwelzijn van hun kippen. De restaurantketen stelt hele duidelijke kernwaarden voorop: dierenwelzijn is belangrijk. Net als de traceerbaarheid van de kippen, het feit dat het om Belgische kippen gaat en dat ze in de kwekerij gezond voer krijgen.

Poule & Poulette is een keten van kippenrestaurants en heeft zeven filialen in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Brasschaat.

Bredabaan 271 – 2930 Brasschaat – T. 03 283 83 22 – www.poulepoulette.com


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.