DigiTool bekroond als de Antwerpse Vlajo Mini-onderneming

DigiTool bekroond als de Antwerpse Vlajo Mini-onderneming 2017
Team jongeren uit Kapellen wint provinciale wedstrijd voor jong ondernemen

Zes Antwerpse Vlajo Mini-ondernemingen streden vandaag voor een plek in de Vlaamse finale ‘Dé Vlajo Mini-onderneming 2017’. Enthousiasme, verrassende presentaties en heel veel ondernemerschap vormden de ingrediënten voor de jaarlijkse wedstrijd, die vandaag plaatsvond bij BNP Paribas Fortis Meir in Antwerpen. De ondernemende leerlingen van DigiTool van het Mater Salvatoris (Kapellen) wonnen de strijd. De jonge ondernemers veroverden de harten van de jury met het digitaliseren van oude dia’s, negatieven, VHS, dv60 en geluidscassettes naar USB-stick, schijf of via een downloadbestand. DigiTool mag op 3 mei deelnemen aan de Vlaamse finale in Brussel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de VLAJO Awards op zaterdag 6 mei in Walibi.
De spanning steeg vandaag in de Antwerpse binnenstad. Na een lange juryberaadslaging werd DigiTool naar voren geschoven als de beste Antwerpse Vlajo Mini-onderneming. Ze overtuigden de jury met een knap totaalconcept en een sterke presentatie.

Ook de andere Antwerpse finalisten presenteerden met verve hun bedrijfje en doorstonden de vragenronde van de bedrijfsjury:
• Monemals, GIB Brasschaat: een zelfgemaakte spaarpot voor kinderen om hen o.m. met geld te leren omgaan.
• DEGO, Atheneum Geel: zelfontwikkeld bordspel om kinderen van het 6de leerjaar vertrouwder te maken met economische begrippen en hen tegelijkertijd te stimuleren om een economische studiekeuze te maken in het secundair onderwijs.
• Oh My Bags, College Hagelstein Sint-Katelijne-Waver: shoppingconcept met zelfgemaakte canvaszakken met unieke print en bijhorend winkelmuntje.
• PLOT, Sint-Ludgardisschool Antwerpen: unieke, zelfgemaakte geldbuideltjes uit papier.
• Be-Cabled, VTI Zandhoven: zelfgemaakte box om kabels in op te bergen.

Ondernemerschap ervaren
Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Voor de loop van één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje.  Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Een ervaring waarbij ze ondernemende competenties ontdekken en ontwikkelen als initiatief nemen, teamspirit, innovatie, leiding geven,… . Dit schooljaar doen 500 teams (ca. 5000 leerlingen) mee aan het programma Vlajo Mini-ondernemingen. Ook op andere onderwijsniveaus biedt Vlajo ondernemerschapsprogramma’s aan.

Comments are closed.