Eeuweling in WZC Salvé

Diane Viciot is op vrijdag 13 maart 100 geworden. Diane verblijft in Woonzorgcentrum Salvé. Ze werd geboren in Antwerpen en bracht haar jeugd door in Bassevelde in het Meetjesland. Ze heeft vier kinderen waarvan er één intussen is overleden, 11 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.

Diane kende een leven dat getekend werd door regelmaat en structuur. Het begon nochtans niet bijzonder rooskleurig voor Diane. Toen ze twee jaar oud was, gingen haar ouders uit elkaar. Diane kwam terecht in een pleeggezin in Bassevelde. Daar verbleef ze tot haar twaalfde. Daarna kon ze bij haar oom en tante in Gent intrekken. Toen haar oom overleed, kwam ze bij een Franstalig gezin in Gent terecht. Daar leerde ze koken en het huishouden doen. Ze sprak vlot Frans.

Op een bepaald ogenblik leerde ze haar toekomstige man kennen, Kamiel Scheir. Kamiel kwam uit een gezin met 14 kinderen.

In 1951 kwam het koppel in Brasschaat wonen, in de Van de Wiellei. Kamiel werkte zeer hard zodat de kinderen naar school konden gaan. In 2002 overleed Kamiel. Diane bleef nog tot haar 97ste zelfstandig in haar huis wonen. Dat was mogelijk door de hulp die ze kreeg van onder meer de buren. Ze had altijd een mooie altstem waarmee ze in het Arthur Verhoevenkoor zong. In 2017 kwam ze in Salvé terecht en daar zette ze haar gestructureerde leven verder.

“Ik sta op om 7.15u. In de voormiddag neem ik deel aan de Rummikub. Dat doe ik in de namiddag nog eens. Na het avondeten kijk ik nog naar “Thuis” op tv en dan ga ik slapen”, zo overloopt Diane haar dag.
Volgens de kinderen Monique en Etienne heeft Diane altijd een sterk doorzettingsvermogen gehad. “Ze is zeer intelligent, rationeel en gedisciplineerd. Ze heeft ook altijd zeer gezond geleefd. Zo ging ze vaak overwinteren in Benidorm. Later ging ze nog twee keer per jaar naar Blankenberge. Ze deed vroeger altijd alles met de fiets”, zegt oudste zoon Etienne.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.