Literaire avond met MOYA DE FEYTER en MIRIAM VAN HEE

Donderdag 20 januari – 20u – Theaterzaal Hemelhoeve

Moya De Feyter (°Brasschaat) schrijft proza, poëzie en toneelteksten. Ze studeerde af als theaterwetenschapper en zoekt naar manieren om haar teksten ook via het podium bij een publiek te krijgen. Het liefst bewandelt Moya de grenzen tussen waan en werkelijkheid, kroniek en sprookje, wreedheid en verlangen. Samen met filmmaker Jeyda Yagiz heeft Moya De Feyter een poëziefilm gemaakt die we tijdens de literaire avond vertonen. Haar bundels ‘Tot iemand eindelijk’ en ‘Massastrandingen’ verschenen bij uitgeverij Vrijdag. Vorig jaar werd haar werk bekroond met de J.C. Bloemprijs, een tweejaarlijkse Nederlandse prijs voor poëzie.

Miriam Van hee (°Gent) studeerde slavistiek aan de Rijksuniversiteit Gent. Ze publiceerde een twintigtal dichtbundels, vertaalde poëzie van onder meer Anna Achmatova, Osip Mandelstam en Joseph Brodsky. Miriam Van hee was te gast op vele internationale poëziefestivals in onder meer Duitsland, Litouwen, Rusland, Amerika, Canada, Frankrijk, Zuid-Afrika en Ierland. Ze is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Haar poëzie is vertaald in twaalf talen en werd meermaals genomineerd en bekroond.

Moya De Feyter en Miriam Van hee praten tijdens deze literaire avond over hun eigen en elkaars poëzie.

Literaire avonden worden georganiseerd door De Lezer vzw, de Bib en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen. Kaartjes: www.cultuurcentrumbrasschaat.be tel.: 03 650 03 40.


Comments are closed.