De gemeente Brasschaat ging sinds maart de uitdaging van Join for Water aan om haar inwoners bewust te maken van hun waterverbruik. De campagne [email protected] hield de deelnemers gedurende 12 weken in de ban. Iedere week kregen zij een ludieke opdracht voorgeschoteld om hun watergebruik te verminderen: ‘Maak een tocht langs de ecocycloroute’, ‘vang regenwater op’, ‘kook waterarm’ tot ‘zoek een waterbesparende outfit bij elkaar’.

Een 30-tal actievelingen postte wekelijks het reilen en zeilen van hun wateruitdagingen op een facebookgroep, een zeer leerzaam traject. Uit deze groep deelnemers werden 2 winnaars aangeduid die de opdrachten het meest behartigd hadden.

Veerle van den Hauwe wint een boekenpakket waaronder de titel ‘Ecologie op hoge hakken’. En Nathalie Lesage een gezinskaart voor het zwembad Sportoase Elshout. Veerle en Nathalie mochten afgelopen week hun prijzen in ontvangst nemen uit handen van schepen van duurzaamheid, Goele Fonteyn.

“We zijn echt fier op deze ‘ambassadeurs’ van de [email protected] Ze zijn een voorbeeld voor ons en inspireren ongetwijfeld nog heel wat andere bewoners van Brasschaat om duurzaam om te springen met ons kostbare water.”, aldus Goele Fonteyn.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.