Rotonde Classic organiseert een bijzondere kunstveiling

Wegens de coronacrisis kan de G-wielerwedstrijd Rotonde Classic dit jaar niet doorgaan. De organisatie is niet bij de pakken blijven zitten en organiseert een kunstveiling ten voordele van het goede doel. “We willen aangepast sportmateriaal kunnen aankopen voor de mensen van Rotonde. Daarom hebben we met hen een leuke samenwerking opgezet.”, zegt organisator Pascal Devers.

De bewoners van Rotonde hebben niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. Het kunstatelier van Rotonde heeft 17 kunstwerken gemaakt in het thema fiets. Het zijn tekeningen, schilderijen en een werkje uit hout die de fiets in al zijn vormen en kleuren weergeeft. Al de kunstwerken zijn opgesteld in de etalage van een winkelpand in Brasschaat. Ze staan te blinken in de Van Hemel-rijcklei nr.7 (kruispunt Bredabaan – Van Hemelrijklei).

“De kunstwerken gaan we online verkopen via 2dehands.be. Iedereen kan een bod uitbrengen op het kunstwerk van zijn of haar voorkeur. De veiling start op zaterdag 5 december om 9uur en eindigt een week later op zaterdag 12 december om 17uur. Je kan nu al komen kijken naar kunstwerken in de etalage of op de website van Rotonde, www.rotonde.eu “, zegt mede-organisator Gunther Van Velthoven.

De opbrengst van de veiling zal integraal gebruikt worden om aangepast sportmateriaal aan te kopen, namelijk een nieuwe loopband en een nieuwe elektrische tandem. De aangepaste fiets gaat gebruikt kunnen worden bij de fietsactiviteiten op De Vluchtheuvel, Stabroek. Dankzij de nieuwe loopband kan iedereen in de fitness te Sterrenhuis, Brasschaat weer naar hartenlust stappen en lopen. Deze aankopen zullen mede gerealiseerd worden met behulp van het crowdfundingsproject ‘supporters voor g-sporters’ van G-sport Vlaanderen.

“Via deze weg wil ik ook onze trouwe sponsors bedanken. Zij bleven allen trouw op post, ook na de verplichte annulering van onze G-wielerwedstrijd.”, zegt Pascal Devers.


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.