Skateterrein, pumptrack, firnessruimte en groene weide aan Mishagen geopend

Onze gemeente is een sportattractie rijker. Aan de Mishagen opende Sportpark Mishagen. Het complex bestaat uit vier onderdelen: een skateterrein, een pumptrack, een groene weide en een fitnessruimte voor calisthenics. Misschien is dit niet voor iedereen even duidelijk.

Skaten kennen we intussen al wel. Het terrein is 500 vierkante meter groot. Het werd ontworpen en uitgedacht door een werkgroep waaronder Mila Coolen, het 17-jarige skatetalent dat aast op een olympische selectie voor Los Angeles 2028.

Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het is zo een beetje een kruising tussen een BMX-baan en een skateterrein. De Vlaamse overheid investeerde mee. Het innoverende en verbindende karakter trok de Vlaamse overheid over de brug.

De derde zone is een groene weide. Weldra ontpopt zich hier een bloemenweide waar iedereen een plaatsje kan vinden om te genieten en te luieren.

Tenslotte is er de calisthenics. Dit is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken. Bedoeling is om minimaal gebruik te maken van apparatuur en zo veel mogelijk van het eigen lichaamsgewicht, dat alles op een ondergrond die niet tot blessures kan leiden.

Het is een groot project geworden waar iedereen zijn gading kan vinden. Jong en oud is er welkom, is het niet om te sporten, dan toch om te genieten. Schepen voor jeugd en sport Adinda Van Gerven is tevreden. “We hebben eindelijk dat grote skatepark. Er zijn ambassadeurs die een oogje in het zeil zullen houden om de netheid te bewaken. Zij zullen fungeren als verbinding tussen de gebruikers en de gemeente.”

Aan het geheel hing een prijskaartje van 540.000 euro waarvan de helft door Vlaanderen werd betaald.

Comments are closed.