Tweede editie Rotonde Classic

Na de succesvolle editie van vorig jaar volgt een tweede editie van de G-wielerwedstrijd Rotonde Classic. De wedstrijd gaat door op zondag 12 mei in Brasschaat. “Dit jaar komt er geen nieuw wereldrecord maar wel livemuziek, kinderanimatie en enkele top G-sporters” zegt organisator Pascal Devers.

Op zondag 12 mei organiseert Rotonde, Parantee-Psylos, Cycling Vlaanderen in samenwerking met Pascal Devers en andere sympathisanten de Rotonde Classic te Maria Ter Heide – Brasschaat. Het programma bestaat uit een belevingskoers en twee G- wielerwedstrijden. Het parcours is niet gewijzigd ten op zichtte van vorig jaar. Wel werden de verkeersremmers door de gemeente aangepast, zodat het parcours vrij is van obstakels.

“We willen zoveel mogelijk fietsers laten meerijden op het parcours. Daarom hebben we voorafgaand aan de officiële wedstrijd van Parantee een belevingskoers ingepland. Iedereen met een beperking kan hieraan deelnemen. Vrijwilligers die mee op een tandem willen rijden, zijn ook meer dan welkom” zegt organisator Pascal Devers.

Naast de wedstrijd wordt er diverse randanimatie georganiseerd. Er is livemuziek, kinderanimatie en de wereldbekende pannenkoeken van Paul Dedroog. Vorig jaar slaagde hij er in om het wereldrecord pannenkoeken stapelen te verbreken. “Het was een huzarenstukje wat we vorig jaar op Rotonde Classic hebben georganiseerd. Dit jaar ga ik “gewoon” lekkere pannenkoeken bakken voor het publiek en de renners” zegt Paul.

De opbrengst van de organisatie gaat naar Rotonde vzw, een instelling voor personen met een ondersteuningsnood. Rotonde biedt woonondersteuning, dagondersteuning en individuele ondersteuning in Brasschaat, Kapellen, Stabroek en Schoten. “Deze wielerwedstrijd is een prachtig initiatief. Ik ben zeer tevreden met de extra centen die we ophalen. Maar ik vind het minstens even belangrijk dat G-wielersport een zichtbare plaats krijgt binnen de gemeente en dat iedereen hieraan kan deelnemen” zegt Dirk de Kort, voorzitter Rotonde vzw.

De tweede editie van Rotonde Classic wordt opgedragen aan Kristof Michiels. Hij was een actieve G-wielrennen en overleed eind 2018.

PROGRAMMA
12.30u : Belevingskoers met BV’s
14:00u : 1ste G-wielerwedstrijd Parantee
15:30u : 2de G-wielerwedstrijd Parantee
16.30u: Prijsuitreiking
Vertrek en aankomst ter hoogte van Café Belle Vue


 

Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.