UiTPAS Van Polder tot Kempen komt eraan!

“Jouw spaar- en kortingskaart voor vrijetijdsactiviteiten in de regio”

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceerden op 1 oktober de UiTPAS. Met deze vrijetijdspas kan je punten sparen en inruilen wanneer je deelneemt aan sport-, cultuur-, of jeugdactiviteiten. “Méér mensen méér laten beleven, dat is het doel van de UiTPAS”, benadrukt de regionale UiTPAS-coördinator Bianca Delaruelle.

Punten sparen en omruilen
De UiTPAS is een spaarkaart voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel wil genieten van vrije tijd. Wanneer je deelneemt aan een UiTPAS-activiteit, verdien je punten. Verzamelde punten kan je inruilen voor extra voordelen. Denk aan een gadget, een gratis ticket voor een voorstelling, een korting op een boek, een drankje na een concert en zoveel meer!

“Scan gewoon je UiTPAS aan de spaarzuil of scan de QR-code met je smartphone als je deelneemt aan een activiteit. Bijvoorbeeld als je naar een concert of tentoonstelling gaat, of als je gaat zwemmen. Je gespaarde punten kan je daarna omruilen voor leuke voordelen. In alle UiTPAS-gemeenten in Vlaanderen en Brussel kan je op zoek gaan naar een korting, gadget of cadeau of een unieke beleving. En dat bij meer dan 2.000 organisatoren”, verduidelijkt regionaal coördinator Bianca Delaruelle.

Waar kan je uitpas gebruiken en kopen?
Je kan kiezen voor activiteiten dichtbij huis, in de deelnemende gemeenten van Van Polder tot Kempen. Maar jouw voordelen gelden ook in alle 90 gemeenten in Vlaanderen die deelnemen aan UiTPAS. Op de website www.vanpoldertotkempen.be of op de website van jouw gemeente vind je een overzicht van alle UiTPAS-activiteiten. Je ontdekt er eveneens wat de ruilvoordelen in onze regio zijn. Vanaf 1 oktober kan je jouw UiTPAS aankopen bij één van de vele verkooppunten in de regio. De UiTPAS is persoonlijk en levenslang geldig. Je betaalt € 5 voor je UiTPAS. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je € 2. “Mensen met een laag inkomen betalen zelfs maar € 1 voor een UiTPAS”, onderstreept Bianca Delaruelle. “Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling is, krijgt 80% korting bij deelname aan activiteiten in de regio Van Polder tot Kempen. Bijvoorbeeld op het jaarlidgeld van je jeugdbeweging, maar net zo goed op een ticket voor een theatervoorstelling.”

Welkomstvoordelen
Bij de aankoop van je UiTPAS geniet je onmiddellijk van de welkomstvoordelen. Een greep uit het gratis assortiment in de regio Van Polder tot Kempen: lokale lekkernijen (chocolade, honing …), gratis toegang tot een museum, een drinkbeker, een poncho, een wandelkaart, geschenk- en waardebonnen, een cinematicket, een rugzakje, een fietslamp en nog veel meer!

“Breng zeker je identiteitskaart en/of Kids-ID van je gezinsleden mee naar het UiTPAS-verkooppunt. Kom je in aanmerking voor het kansentarief? Zorg dan ook voor een attest van verhoogde tegemoetkoming of schuldbemiddeling”, besluit Bianca.

Meer info?
www.vanpoldertotkempen.be

Silke Lathouwers – schepen van Milieu, Cultuur, Jeugd, Evenementen, Gelijke kansen en ICT van Kalmthout, Jan Jambon – Minister van Cultuur – Bart Temmerman – algemeen directeur Publiq


Deel dit bericht op social media! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comments are closed.