Vernieuwd Centrum voor Reproductieve Geneeskunde AZ Klina klaar voor de toekomst

Nieuwe artsen, enthousiaste medewerkers, up-to-date labo: het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van AZ Klina is klaar voor de toekomst. Ons CRG helpt vrouwen en koppels met een verminderde vruchtbaarheid bij het vervullen van hun kinderwens. Onze troeven? “Naast de beste medische zorg, bieden we elke patiënt een behandeling op maat”, zeggen fertiliteitsartsen Olena Zemtsova en Alessa Sugihara (foto).

Het CRG van AZ Klina biedt een waaier aan vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals ovulatie-inductie, inseminatie met gecapaciteerd sperma van de partner, IVF/ICSI en kunstmatige inseminatie met donorsperma.

Daarnaast kunnen onze specialisten helpen met specifieke vragen, zoals:

  • het preventief invriezen van eicellen (social freezing)
  • het preventief invriezen van geslachtscellen voorafgaand aan een oncologische behandeling (oncologische cryo-preservatie)
  • het opsporen van eventuele genetische afwijkingen in IVF-embryo’s (PGT of pre-implantatie genetische testing)

Enkele van deze behandelingen verlopen in samenwerking met het CRG van het UZA.

Traject
Alle patiënten met een vruchtbaarheidsprobleem kunnen, binnen wettelijke bepalingen, bij het CRG van AZ Klina aankloppen. In een eerste gesprek met de arts wordt de individuele situatie besproken. Daarna volgen doorgaans een bloedonderzoek, een vruchtbaarheidsonderzoek (Hyfosy) en een sperma-analyse. De resultaten komen aan bod in een tweede gesprek met de arts, waarbij ook de start en het praktische verloop van de behandeling uitgebreid worden besproken.

Reproductieve chirurgie
Behalve diverse vruchtbaarheidsbehandelingen, voeren de artsen van ons CRG ook chirurgische ingrepen uit. Deze ingrepen kunnen in sommige gevallen ook ambulant uitvoeren.


Comments are closed.