Brasschaat gevierd als ‘3de sociaalste gemeente’ van Vlaanderen

Brasschaat is door vrijwilligersplatform Give A Day uitgeroepen tot ‘3de sociaalste gemeente’ op meer dan 600 deelnemende organisaties. Tijdens de week van de vrijwilliger kwam algemeen directeur Bart Wolput persoonlijk de trofee overhandigen aan het gemeentebestuur.

Give a Day werkt in heel Vlaanderen – en dus ook in Brasschaat – samen met het lokaal bestuur om vrijwilligers op een slimme manier te koppelen aan vrijwilligersorganisaties en burenhulpvragen. Elk jaar reikt de organisatie ook trofeeën uit aan de organisaties die het meest en best inzetten op hun vrijwilligerswerking.

“Corona zorgde ervoor dat heel wat vrijwilligers afhaakten. Dus de nood bij vrijwilligersorganisaties is erg groot. Brasschaat en het vrijwilligerspunt VONAK zetten zeer sterk in op het verzamelen en promotie van dat aanbod. Die proactieve aanpak is zeer succesvol en een voorbeeld voor andere gemeentes en organisaties”, geeft Bart Wolput aan.

Brons voor Brasschaat
Daarbij heeft Brasschaat voor de jongste editie een mooie derde plek veroverd. Hasselt prijkt op de eerste plaats en Herenthout eindigde één positie voor Brasschaat.

Vele organisaties in Brasschaat rekenen op de hulp van vrijwilligers, waaronder onze 3 lokale dienstencentra, wzc Vesalius, Remise, bibliotheek, sociaal huis Kabas en onze vrijetijdsdiensten. Uiteraard zijn we dan ook héél fier op het behalen van deze bronzen medaille voor Brasschaat. Dat is dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers met een warm hart”, aldus schepen voor Sociale Zaken Karina Hans.


Comments are closed.