Concert voor 80 jaar orgel

Op zondagmiddag, 15 oktober om 15 u concerteert Erwin Van Bogaert op het jarige Pels-orgel in de Sint-Mariaburgse parochiekerk van O.L.V.v. Gedurige Bijstand. De 80-ste verjaardag van het orgel konden de parochie, de kerkraad en Orgel Ekeren niet aan zich laten voorbijgaan.

Organist Erwin Van Bogaert behaalde aan het Lemmensinstituut (Leuven) het diploma Laureaat Orgel en aan het Conservatorium te Maastricht de B-akte voor Docerend Musicus en de C-akte Uitvoerend Musicus (Master) voor orgel. Hij volgde verder lessen bij Ton Koopman en Ewald Kooyman, en privé-lessen bij Daniel Roth (Parijs). Ook volgde hij regelmatig cursussen in Bordeaux voor interpretatie. Hij was gedurende 26 jaar titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Sint-Niklaas en had tot 31 oktober 2011 deze functie in de dekanale Sint-Martinuskerk van Beveren. Hij was leraar orgel aan de Muziekacademies van Berchem, Geraardsbergen en Sint-Niklaas. Op 3 december 2016 heeft hij een concert gegeven in de Notre Dame van Parijs. Hij brengt op 15 oktober werk van o.a. J. Rheinberger, J. N. Lemmens en H. Andriessen. De organist-titularis Herman Van Gucht, die iedere zondag trouw de viering in de Sint-Mariaburgse parochiekerk opluistert, was voor dit jubileum verhinderd. Hij zal zeker nog wel later concerteren.

Het orgel dateert uit 1943 en werd gebouwd door de firma Pels. Het werd recent door Firma A. Nijsse en zoon (Nederland) gerestaureerd.

Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop of 12 euro aan de kassa en zijn te bestellen via [email protected] of 0475/393885. Kaarten zijn ook te verkrijgen via de parochie.


Comments are closed.