Grote Willi op bezoek bij KLINA en WZC Vesalius

De coördinator van het animatieteam in Woonzorgcentrum Vesalius, Tine Elst, vernam heel fijn nieuws vanuit de Landelijke Gilde Wuustwezel. Zij zouden op donderdag 30/12 ’s avonds op originele wijze een “ode aan de zorg” brengen. De zorg, denk o.a. aan het personeel van AZ Klina en Woonzorgcentrum Vesalius te Brasschaat. Bewoners van het woonzorgcentrum Vesalius, net als de patiënten, personeelsleden van AZ klina konden genieten van een “reuze” spektakel.

De ode werd gebracht door “Grote Willi”. Bijna 4 meter hoog bracht deze reus een ode aan het zorgpersoneel. Enig zoekwerk leert ons dat “Grote Willi” niet zomaar een man is. Lichtstoet 2021 was een succes voor de Landelijke Gilde Wuustwezel, want deze kreeg veel applaus tijdens de stoet en behaalde de 1ste prijs van de jury en de 3de prijs van de wagenbouwers. Vooraf was reeds beslist dat “Grote Willi” nooit zou afgebroken worden, maar dat ze er mee naar andere evenementen zouden willen gaan. Toen één van de medewerkers de vraag stelde een bezoek te brengen aan WZC Vesalius moesten ze niet lang nadenken om ja te zeggen. Verschillende medewerkers zijn actief in de zorgsector. Voorwaarde was wel dat ze ook bij Klina mochten langsgaan om hen ook een hart onder de riem de steken. Deze wandeling van “Grote Willi” mogen we beschouwen als bedanking voor hun vele werk, zeker in deze corona-tijden.

De zorgsector is duidelijk:”Wij waarderen en appreciëren enorm dat Landelijke Gilde Wuustwezel, letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje in de duisternis wil brengen. Voor ons is dit zeker de moeite waard.”Zo klinkt het.

Comments are closed.