Het is weer koers in Brasschaat

Op zondag 28 mei staat Brasschaat weer in het teken van de koers. De tweede episode in een reeks van vijf BK’s, dit jaar met de juniores, staat op het programma. De jaarlijks weerkerende BK’s groeien door naar het BK voor de profs in 2026.

Het programma voor 28 mei ziet er als volgt uit:
Om 11u. gaan de dames junioren van start voor 5 lokale rondes van ± 13.4 km (totaal ± 67Km).
De heren juniores vertrekken om 14.30u voor 9 lokale rondes van ± 13.4Km (totaal ± 120Km).
De start/finish-zone bevindt zich aan Hemelakkers tegenover het Park.

Iedereen is welkom in de publiekszone met groot scherm waar de koersen live te volgen zijn. En ja… ’t is koers, dus hamburgers, frieten, bier, e.d. zijn volop te verkrijgen! Tijdens het BK willen we iedereen (bevolking, sponsors, werknemers, …) betrekken bij het project “Iedereen Kampioen”. Er is een fietszoektocht langs het parcours . Meer info omtrent het BK Brasschaat vind je op www.bkbrasschaat.be

Drie maanden later, op dinsdag 5 septemebr, volgt de N8 van Brasschaat. Die periode staat in Brasschaat traditioneel gekend als Brasschaat kermis, een groot volksfeest met op dinsdagavond de N8 als afluiter. Steeds onder het moto: “Koers is sport en in de sport wint de beste!” Met de N8 richten we naast de gekende grote VIP-tent ook een Toolstation publieksdorp op aan de start/finish met vrije toegang voor iedereen waar een nauw contact met de renners van zelfsprekend is. Wie niet aan de start/finish staat, kan vanaf nu ook in realtime standen en nieuwigheden volgen via de qr-code die overal langs het parcours zal geafficheerd zijn. De N8 organisatie heeft volop geïnvesteerd in een vernieuwde website die het programmaboekje zal vervangen.

Parcours BK 28 mei:
Hemelakkers – Miksebaan – Bredabaan – Gyotdreef
Lage Kaart – Hoogboomsteenweg – Max Hermanlei
Paulusstraat – Hoge Kaart – Lage Kaart – Guylei
d’ Oultremontlei – rotonde Frilinglei – Baillet latourlei
Vriesdonkakker –  Voshollei – Bredabaan – Hemelakkers


Comments are closed.