KINDaMAGIC geeft grootste concert totnogtoe in Zaal Lux

Met de optredens op 14 en 15 maart in Zaal Lux brengt pop- en rockkoor KINDaMAGIC 130 zangers op het podium. De ticketverkoop loopt als een trein.

Zaal Lux trekt mooi volk – zowel publiek als artiesten vinden gretig hun weg naar de nieuwe cultuurtempel aan het Marktplein in Kapellen. Het bewijs zijn de twee concerten op 14 en 15 maart die pop- en rockkoor KINDaMAGIC brengt samen met de zusterkoren Chassékoor en One of a Kind. De kaarten voor de eerste voorstelling waren meer dan twee maanden op voorhand uitverkocht en ook die voor het bijkomend optreden op 15 maart vliegen als zoete broodjes over de toonbank.

Dit heeft ongetwijfeld te maken met het spectaculaire concept: de driekorensymfonie. Het hele programma bestaat uit de welbekende mix van pop- en rock in meerstemmige arrangementen. In het eerste deel wisselen de koren elkaar af of treden ze met twee aan. De apotheose volgt daarna: een reeks van onverwoestbare succesnummers gebracht door alle 130(!) zangers samen. Hiermee is dit optreden meteen ook het grootste dat totnogtoe in Zaal Lux werd georganiseerd.

KINDaMAGIC is met dit concert niet aan zijn proefstuk toe. Een jaar geleden werd tot tweemaal toe een zelfde soort voorstelling gegeven – éénmaal in Breda en éénmaal in Berchem.
“We hadden ervoor kunnen kiezen om in 2019 de driekorensymfonie in Kapellen te organiseren. Het leek ons echter beter om er wat tijd over te laten gaan. Zo kunnen we niet alleen een ander repertoire brengen, maar staan we ook in de nieuwe Zaal Lux. Dat is een locatie die zowel qua uitstraling, grootte als akoestiek volledig op maat is gesneden van dit ambitieus project”; aldus Bruno Wouters, de voorzitter van het koor.

Hoewel KINDaMAGIC, Chassé en One Of a Kind drie onafhankelijke verenigingen zijn, hebben ze één rode draad die hen samenbindt: dirigent, componist en pianist Max Smeets. Deze muzikale duizendpoot vierde vorig jaar een halve eeuw op de planken en heeft in die tijd ongeveer alle watertjes in de pop- en musicalwereld doorzwommen. Het resultaat van al die bagage is telkens weer te horen in de optredens van zijn koren – meeslepende, intense momenten die het publiek onveranderlijk met een goed gevoel naar huis sturen. Door het grootse opzet van de Driekorensymfonie zal dit nu nog meer dan anders het geval zijn. Of, zoals Smeets het zelf stelt: “We brengen de knapste muziek van de afgelopen jaren in de mooiste zaal van de omgeving. Dat zal voor vuurwerk zorgen.”


Comments are closed.