Mysteries

Een vertelconcert gebaseerd op de beroemde Mysteries van de Rozenkrans zoals afgebeeld in de Sint-Pauluskerk van Antwerpen

Na de val van Antwerpen in 1585 beginnen de dominicanen aan de heropbouw van hun kloosterkerk. 30 jaar later, in volle contrareformatie, zet de orde in de nieuwe Sint-Pauluskerk 15 lege panelen neer en zoekt onder de Antwerpse adel en burgerij sponsors om 15 schilderijen te laten maken door de beste schilders van de stad. Elk werk gaat over één van de vijftien geheimen van de rozenkrans: vijf droeve, vijf vreugdevolle en vijf glorierijke mysteries.

Schola Gregoriana Cantabo en verteller Vic De Wachter nemen je tijdens dit vertelconcert mee van schilderij naar schilderij, geprojecteerd op groot scherm. Vijftien keer sta je stil bij een meesterwerk. Vic De Wachter kruipt in de huid van een oude dominicaan die een eigenzinnige kijk heeft op de schilderijen… en op het leven zelf. Zijn verhaal brengt de verf tot leven, en het wordt tegelijk ingekleurd door een gregoriaans gezang dat aansluit bij het schilderij. Ogen en oren worden verwend in een samenspel van beeldende kunst, muziek en woord.

Vrijdag 3 mei 2024 om 20u in de
Sint-Lambertuskerk te Ekeren
Tickets: Voorverkoop € 15 | kassa € 18
of via www.c-koren.be/mysteries


Comments are closed.