RABC Brasschaat verzamelt € 32.000 voor Kom Op Tegen Kanker

Omdat de 1000km fietsen voor Kom Op Tegen Kanker (KOTK) tijdens het Hemelvaartweekend niet kon doorgaan organiseerde RABC-Brasschaat, de oudste fietsclub van België (1882) en de op één na oudste nog altijd actieve club van Europa, zelf een alternatief voor de eigen leden.

In een periode waarin iedereen snakt naar wat meer sociaal contact wilde RABC in samenwerking met Bikeaid.be (als het ware de ‘goede-doel-tak’ van RABC, gesticht door clublid Ronny Augustyns) het goede doel steunen en tegelijk opnieuw een clubgevoel creëren dat de leden al lang hebben moeten missen.

Onder motto “RABC demarreert tegen kanker” fietsten de RABC’ers gedurende vier dagen voor het goede doel. Dit gebeurde zowel individueel als in begeleide groepen van maximum 20 fietsers op een coronaveilige wijze.

Op vrijdag 14 mei fietste één van die groepen naar de boorden van de Rupel waar ze werden geïnterviewd door Siska Schoeters voor Radio 2.

Verschillende leden fietsten tijdens deze vier dagen tussen de 500 en 650 km. Eén RABC’er kon niet met de koersfiets op pad omdat ze zich als vrijwilliger had opgegeven in het Vaccinatiecentrum te Brasschaat. Ze fietste daarom in clubkledij met een riksja om mensen van de parking tot aan het centrum te vervoeren en reed zo ook 100 kilometer bij elkaar.

In totaal fietsten de RABC’ers bijna 32.000 kilometers (op enkele kilometers na). Op dinsdag 18.05.2021 werd dan ook een bedrag van 32.000 euro overgeschreven naar de rekening van Kom Op tegen Kanker. Ondanks de regen was het een mooi lang weekend! RABC dankt al haar leden die deelnamen, maar ook alle niet-leden voor de morele en financiële steun voor Kom Op Tegen Kanker die ze soms uit onverwachte hoek mochten ontvangen!

Bikeaid.be neemt nu reeds 12 jaar zéér actief deel aan de 1000km en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk en erkend actievoerder voor KOTK.

Comments are closed.